Bütçe
30000

Subzero

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Aşağıdaki hazır sistem hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Sistem video düzenleme (video/edit) işleri için kullanılacak, arada sırada da oyun oynanabilir.

Volkan oyun kuvvetleri adlı YouTube kanalının tavsiyesiyle bu sistemi gördüm. İtopya üzerinde satılıyor:
🔗 Sistem Linki - İtopya
  • İşlemci: Intel Core i5-14400F
  • Ekran kartı: Gigabyte Radeon RX 7700 XT 12 GB.
  • Depolama: 1TB M.2 SSD.
Fiyat/performans olarak mantıklı mı, alternatif öneriniz olur mu?

Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler!

Arkadaşlar bir de bu iki sistem var:

Son düzenleme:
Hocam kusura bakamayın ama sizin kafanız yerinde mi? Benim önerdiğmi 3 seçenekte de 7700XT var.
Benim PC toplama ile ilgi çok bir bilgim yok ama siz de çok yanlış bilgiler veriyorsunuz.

Arkadaş sizin attığınız sistemlerde 7700XT yok dememiş ki? R5 7600 gibi daha alınabilir bir seçenek olan sistemler varken sizin attığınız 12 13 ve 14. nesil Intel işlemcili eski sistemler aynı fiyata alınmaz demek istemiş.

Arkadaş sizin attığınız sistemlerde 7700XT yok dememiş ki? R5 7600 gibi daha alınabilir bir seçenek olan sistemler varken sizin attığınız 12 13 ve 14. nesil Intel işlemcili eski sistemler aynı fiyata alınmaz demek istemiş.

13.14 nesil eski mi ve ben video edit için kullancağım bu koşulda Intel daha stabil ve bu gibi işler için daha iyi değil mi? Ayrıca benim attığım sistem arkdaşın atığından 3K daha ucuz sizce hangisi iydir galiba sizde sistemleri incelemeden yorum yazıyorsunuz?

13.14 nesil eski mi ve ben video edit için kullancağım bu koşulda Intel daha stabil ve bu gibi işler için daha iyi değil mi? Ayrıca benim attığım sistem arkdaşın atığından 3K daha ucuz sizce hangisi iydir galiba sizde sistemleri incelemeden yorum yazıyorsunuz?

Yorum yapan herkesten iyi bildiğinizi düşünüyorsanız ve herkese böyle ters cevap verecekseniz niye forumda paylaşım yapıyorsunuz? İş için bilgisayar alacak birisinin zaten AMD ekran kartı alması en baştan falso. İşlemci konusunda ise atla deve bir performans farkı yok iş konusunda. Evet 13 ve 14. nesil eski çünkü yeni nesil işlemcilere geçiş yapamıyorsunuz soket desteği yok ama AM5 alırsanız o sistemi temizinden 3-4 yıl anakart değişmeden kullanıp yükseltme yapabilirsiniz. Üstelik AMD işlemcilerin 2. elde gideri daha fazla. Kısaca stok eritmek için satılan intel işlemcili sistemlere yönelmemek her bakımdan mantıklı hani arada gözle görülür bir fiyat farkı olur o zaman şans verilebilir ama mevcut durumda öyle bir durumda yok.

Tavsiyem bekleyip 5060'lı bir sistem almanız olurdu. 5060 performans artışı olarak rezalet bir kart olduğu için büyük ihtimalle pek talep görmeyecek ve direkt hazır sistemlere konacak ama "iş" için performansı gayet iyi onu da i5 14400F ile birleştirirseler tam sizin işinize uygun bir sistem olur.

Yorum yapan herkesten iyi bildiğinizi düşünüyorsanız ve herkese böyle ters cevap verecekseniz niye forumda paylaşım yapıyorsunuz? İş için bilgisayar alacak birisinin zaten AMD ekran kartı alması en baştan falso. İşlemci konusunda ise atla deve bir performans farkı yok iş konusunda. Evet 13 ve 14. nesil eski çünkü yeni nesil işlemcilere geçiş yapamıyorsunuz soket desteği yok ama AM5 alırsanız o sistemi temizinden 3-4 yıl anakart değişmeden kullanıp yükseltme yapabilirsiniz. Üstelik AMD işlemcilerin 2. elde gideri daha fazla. Kısaca stok eritmek için satılan Intel işlemcili sistemlere yönelmemek her bakımdan mantıklı hani arada gözle görülür bir fiyat farkı olur o zaman şans verilebilir ama mevcut durumda öyle bir durumda yok.

Tavsiyem bekleyip 5060'lı bir sistem almanız olurdu. 5060 performans artışı olarak rezalet bir kart olduğu için büyük ihtimalle pek talep görmeyecek ve direkt hazır sistemlere konacak ama "iş" için performansı gayet iyi onu da i5 14400F ile birleştirirseler tam sizin işinize uygun bir sistem olur.

Bu sistem nasıldır hocam: https://pckolik.com.tr/tavsiye-sist...-geforce-rtx-5060-16gb-ddr5-500gb-m2-nvme-ssd

Ve bu sisteme hangi monitör yakışır 1080p mi 2K mı?

Bütçem 33 bin civarında.