Hocam bütçe var da soğutucuyu değiştirmeyeceğim. Ama gözüm korktu işlemciden, 14400f çok daha kolay olmalı dizginlenmesi.
Dizginlenmesi daha kolay olur ama 14600KF çekirdek sayısı ve önbellek avantajı var. Seni uzun süre götürür. Şu an soğutucu için bütçeniz yoksa sonraya bırakabilirsiz, UV ile bir süre idare edebilirsiniz.

UV yapmadım hiç, öğrensem yaparım basit olmalı yapması. Ama B760 anaakartta yapılır mı?
Ben 13600KF'ye yapmaya yeltencektim ama B760'da açık değil sanırım.

Hocam bütçe var da soğutucuyu değiştirmeyeceğim. Ama gözüm korktu işlemciden, 14400f çok daha kolay olmalı dizginlenmesi.
14600KF alıp güç limiti de koyabilirsin. XTU üzerinden rahatça koyulabiliyor. Minimum 100W çalıştırır heralde. Ben 13600KF'yi stok fan ile 100W'da çalıştırmıştım.

1788464078082.webp

Son düzenleme:

Hocam BIOS'tan Intel'in default settings ayarını mı kullanıyorsunuz yoksa ASUS OC modunu mu? İşlemci hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Konu sahibine gelirsem de bende 14400F, abimde de 14600K var. 14600K'yı asla ileride kendime almayacağım çünkü SOĞUMUYOR. Ama performansı güzel. BF6'da ekran kartı değiştirmeden 40 FPS fazla verdi. Abim Arctic Freezer 3 Pro kullanıyor. OCCT testinde bile throttle yiyor. güzel bir anakart+sıvı soğutma ile 14600k çok güzel olur. bende B760M-K D4 var asla 14600k'yı besleyemem. o_O

Hocam bütçe var da soğutucuyu değiştirmeyeceğim. Ama gözüm korktu işlemciden, 14400F çok daha kolay olmalı dizginlenmesi.

Dizginlemene gerek bile yok 90mm soğutur. 14400F'de yeterli bir işlemci. 14600k daha uzun ömürlü ama işte soğutmaya da masraf yapman gerekecek. Değer mi? O da sana bağlı.

Hocam BIOS'tan Intel'in default settings ayarını mı kullanıyorsunuz yoksa ASUS OC modunu mu? İşlemci hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Konu sahibine gelirsem de bende 14400F, abimde de 14600K var. 14600K'yı asla ileride kendime almayacağım çünkü SOĞUMUYOR. Ama performansı güzel. BF6'da ekran kartı değiştirmeden 40 FPS fazla verdi. Abim Arctic Freezer 3 Pro kullanıyor. OCCT testinde bile throttle yiyor. güzel bir anakart+sıvı soğutma ile 14600k çok güzel olur. bende B760M-K D4 var asla 14600k'yı besleyemem. o_O
OC modunu kullanıyorum. Bu arada 360mm onu nasıl tutamıyor? Bende 240mm bile sentetik testlerde tutabiliyor.

1788465546308.webp

OC modunu kullanıyorum. Bu arada 360mm onu nasıl tutamıyor? Bende 240mm bile sentetik testlerde tutabiliyor.

Eki Görüntüle 277857

Yaniii sıcak havadan olabilir mi? Sistem kurulumunda bir sorun yoktu. Macun olarak MX4 sürdük; MX4 yüzünden olabilir mi? Intel's default Settings'in de oyunlarda bir fark görmezsin dedim ama memnun kalmadı, geri OC modu ile güç limitini 253 W'a çekti. Genelde 180W civarında geziyor. Hem sizin işlemcinizden az çekiyor hem de çok ısınıyor. Bir de siz 240 mm AiO kullanırken... MX4 bu kadar kötü mü?

14400F ile güç limitini 125 W'a ayarladım. OCCT'de cidden 125-130W'a kadar yaklaşıyor ama tek kule Thermalright ba 120 ile 71 derecelerde tutunabiliyor. 14400F'nin güç limitini açınca çoklu çekirdekte bırakın 7500 F'i, Cinebench'de 9600X'e denk hale geliyor; bu çok etkileyici. Evet kaynak bulamam çünkü Cinebench testindeki sonuçtan sonra ekran görüntüsü almadım inanmayabilirsiniz.

Yaniii sıcak havadan olabilir mi? Sistem kurulumunda bir sorun yoktu. Macun olarak MX4 sürdük; MX4 yüzünden olabilir mi? Intel's default Settings'in de oyunlarda bir fark görmezsin dedim ama memnun kalmadı, geri OC modu ile güç limitini 253 W'a çekti. Genelde 180W civarında geziyor. Hem sizin işlemcinizden az çekiyor hem de çok ısınıyor. Bir de siz 240 mm AiO kullanırken... MX4 bu kadar kötü mü?

14400F ile güç limitini 125 W'a ayarladım. OCCT'de cidden 125-130W'a kadar yaklaşıyor ama tek kule Thermalright ba 120 ile 71 derecelerde tutunabiliyor. 14400F'nin güç limitini açınca çoklu çekirdekte bırakın 7500 F'i, Cinebench'de 9600X'e denk hale geliyor; bu çok etkileyici. Evet kaynak bulamam çünkü Cinebench testindeki sonuçtan sonra ekran görüntüsü almadım inanmayabilirsiniz.
Bende MX6 kullanıyorum ama berbat bir macun. Önceden Noctua NT-H1 kullanırken sıcaklıklar daha düşüktü. Macun olabilir ama bu kadar etki edeceğini sanmam. Ki sizin radyatör daha kalın benimkinden. Sıcak hava etkileyebilir. Benim ortamım genelde 27 derece yazın.

Bundan alabilirsiniz ısıları bir miktar daha düşürmek için. Braket İntel'de bayağı etki edebiliyor. 5-10 derece falan fark edenler vardı.

Son düzenleme:
Bende MX6 kullanıyorum ama berbat bir macun. Önceden Noctua NT-H1 kullanırken sıcaklıklar daha düşüktü. Macun olabilir ama bu kadar etki edeceğini sanmam. Ki sizin radyatör daha kalın benimkinden.

Bundan alabilirsiniz ısıları bir miktar daha düşürmek için. Braket Intel'de bayağı etki edebiliyor. 5-10 derece falan fark edenler vardı.

Arctic Liquid Freezer III Pro 360'da Intel LGA 1700-1851 montajında direkt kendi özel bükülme karşıttı braketi kullanıyor. Ya macun ya sıcak hava/ kasa içi hava sirkülasyonu ya da keşfedilmemiş bir sorun var. Sizin 13600KF değerlerini görmem çok iyi oldu. Sistemde sıcaklık için araştırma yapıyor olacağım(belki işlemcinin silikonu kötüdür).
s-l400.webp