Arctic Liquid Freezer III Pro 360'da Intel LGA 1700-1851 montajında direkt kendi özel bükülme karşıttı braketi kullanıyor. Ya macun ya sıcak hava/ kasa içi hava sirkülasyonu ya da keşfedilmemiş bir sorun var. Sizin 13600KF değerlerini görmem çok iyi oldu. Sistemde sıcaklık için araştırma yapıyor olacağım(belki işlemcinin silikonu kötüdür).

Eki Görüntüle 277862
Benim sistemde de öyle deli dehşet bir hava akışı yok. Intake fanların hepsi 500 - 800RPM'de dönüyor. Sizinki garipmiş gerçekten.

UV yapmadım hiç, öğrensem yaparım basit olmalı yapması. Ama B760 anakartta yapılır mı?
Gigabyte B760 kılavuzuna baktım, yapılıyor. B760 çipsetinde yukarı doğru çarpan artıramazsın OC kilitli

90 mm kule tipi soğutucuyu idare ettirebilmek için frekanstan bir tık taviz vermek mantıklıolur, o bloğun ısı tahliye kapasitesi çok sınırlı. P core 5.0 GHz'e, E core de 3.8 GHz'e çekersen oyun performansından neredeyse hiçbir şey kaybetmezsin en fazla 3-5 FPS oynar ama işlemcinin istediği fabrika voltaj tablosu aşağı iner, tüketim oyunlarda 60-70 wattlara, sıcaklıklar da 75-80 derece bandına oturur.

Tweaker sekmesine girip Performance CPU Clock Ratio ayarını 50, altındaki Efficiency CPU Clock Ratio ayarını da 38 yap. B760 çipsetinde voltaj düşürdüğünde işlemcinin gizli performans kısmasını engellemek için Tweaker Advanced CPU Settings girip IA CEP, GT CEP ve varsa Under Voltage Protection ayarlarını direkt Disabled çek. Ardından aynı menüde Turbo Power Limits'i Enabled yap Power Limit TDP PL1 PL2 değerlerini 90 mm soğutucuya güvenli liman olması için 125W veya 140W, Core Current Limit değerini de 200A yap. Son olarak Tweaker ana ekranına dönüp Dynamic Vcore DVID kısmından eksi - seçerek -0.060V ile -0.080V arası bir ofset ver.

Gigabyte B760 kılavuzuna baktım, yapılıyor. B760 çipsetinde yukarı doğru çarpan artıramazsın OC kilitli

90 mm kule tipi soğutucuyu idare ettirebilmek için frekanstan bir tık taviz vermek mantıklıolur, o bloğun ısı tahliye kapasitesi çok sınırlı. P Core 5.0 GHz'e, E Core de 3.8 GHz'e çekersen oyun performansından neredeyse hiçbir şey kaybetmezsin en fazla 3-5 FPS oynar ama işlemcinin istediği fabrika voltaj tablosu aşağı iner, tüketim oyunlarda 60-70 wattlara, sıcaklıklar da 75-80 derece bandına oturur.

Tweaker sekmesine girip Performance CPU Clock Ratio ayarını 50, altındaki Efficiency CPU Clock Ratio ayarını da 38 yap. B760 çipsetinde voltaj düşürdüğünde işlemcinin gizli performans kısmasını engellemek için Tweaker Advanced CPU Settings girip IA CEP, GT CEP ve varsa Under Voltage Protection ayarlarını direkt Disabled çek. Ardından aynı menüde Turbo Power Limits'i Enabled yap Power Limit TDP PL1 PL2 değerlerini 90 mm soğutucuya güvenli liman olması için 125W veya 140W, Core Current Limit değerini de 200A yap. Son olarak Tweaker ana ekranına dönüp Dynamic Vcore DVID kısmından eksi - seçerek -0.060V ile -0.080V arası bir ofset ver.

14600KF alırsam bunları dikkatle yapacağım hocam, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
14600KF alırsam bunları dikkatle yapacağım hocam, teşekkür ederim.
13-14. nesil işlemciler BIOS üzerinden düzgün ayarlandığında iyi oturuyor. Ring Bus ayarını yapmak çok önemli, çekirdek ile RAM arasındaki iletişim hızı ne kadar iyi olursa sistemin %1 FPS değerleri de o kadar iyileşiyor. BIOS’u default bırakınca çekirdek frekanslarını gereksiz yere daha aşağı çekebiliyor.