Detaylar
Kim cevapladı?İstekleriniz ve amaçlarının doğrultusunda 14400F daha mantıklı bir tercih olur.i5 14400F 5.200 TL'ye satılıyorken R5 7500F en ucuz 6.400 TL civarına var. Ayrıca sanırım 14 Eylül'e kadar 14400F alırsam BF6 da veriyorlarmış. Bir sistem toplayıp 5 yıl kullanmayı düşünüyorum yükseltme ile vesaire uğraşmayacağım. O açıdan AMD soketleri daha uzun ömürlü olsa da çok aradığım bir kriter değil. Ayrıca AMD nanometre olarak daha düşük olsa da bu videoda gördüğüme göre oyunlarda i5 14400F daha az CPU kullanıyor ve daha düşük sıcaklıkta çalışıyor. Her ne kadar 6+4 çekirdek olsa da 10 çekirdek olmasından ötürü de Intel daha cazip geliyor. Bir de Intel'in 14. nesildeki oksitlenme olayı da kafama takıldı. Intel işlemcide sorun yaşar mıyım? Sizce hangisini almak daha mantıklı?
Sizi tatmin eder.
İ3 ve i5 işlemcilerde oksitlenme yaşayan görmedim. Sorun olacağını da düşünmüyorum.
nicomender
Çalışkan
RAM'ler DDR5 zaten ikisinde de aynı fiyat olacak anakart için de çok pahalı bir şey almayacağım iki soket için de 3,5-4K civarı anakartlar var 2 RAM slotlu, M2 SSD için yuvası olan anakart yeterli bana.Intel'de kotu degıl hocam alınır alınmaz degıl yani anakart RAM'le ne kadar tutuyor Intel?
Hocam sizin kafanıza ve gönlünüze i5-14400f bayağı yatmış, sistemi de güncellemeyeceğim diyorsanız alın geçin. Günün sonunda hem daha az para ödüyorsunuz hem de 14400f güçsüz bir işlemci değil, besleyebildiği ekran kartları güçsüz kartlar da değil. O yüzden hazır bu kadar aklınıza yatmışken alın geçin, sorun da yaşamazsınız muhtemelen. Bu sorunun direkt cevabı 7500f'tir ama.
i5 14400F 5.200 TL'ye satılıyorken R5 7500F en ucuz 6.400 TL civarına var. Ayrıca sanırım 14 Eylül'e kadar 14400F alırsam BF6 da veriyorlarmış. Bir sistem toplayıp 5 yıl kullanmayı düşünüyorum yükseltme ile vesaire uğraşmayacağım. O açıdan AMD soketleri daha uzun ömürlü olsa da çok aradığım bir kriter değil. Ayrıca AMD nanometre olarak daha düşük olsa da bu videoda gördüğüme göre oyunlarda i5 14400F daha az CPU kullanıyor ve daha düşük sıcaklıkta çalışıyor. Her ne kadar 6+4 çekirdek olsa da 10 çekirdek olmasından ötürü de Intel daha cazip geliyor. Bir de Intel'in 14. nesildeki oksitlenme olayı da kafama takıldı. Intel işlemcide sorun yaşar mıyım? Sizce hangisini almak daha mantıklı?
Bir repack oyun yüklerken bir bakıyorsun görev yöneticisinde sadece 4 çekirdek çalışıyor AAA