Lusyz

Uzman
Elimde şu an halihazırda kullandığım bir sistem var ve önüme bir takas/yükseltme fırsatı geldi. Sizce bu geçişe değer mi, yoksa ölü yatırım mı olur? Kararsız kaldım.

mevcut sistemim:

• işlemci: Intel Core i5-3470
  • anakart: standart LGA 1155 anakart.
  • bellek: 16 GB DDR3 RAM.
teklif edilen sistem:

• işlemci: Intel Core i3 9100F.
  • anakart: H310M anakart.
  • bellek: 8 GB DDR4 RAM.
Şartlar: kendi parçalarımı verip üzerine 1.500 TL nakit ödeyeceğim.

Ekran kartım 1050 Ti.

Elimde şu an halihazırda kullandığım bir sistem var ve önüme bir takas/yükseltme fırsatı geldi. Sizce bu geçişe değer mi, yoksa ölü yatırım mı olur? Kararsız kaldım.

mevcut sistemim:

teklif edilen sistem:

şartlar: kendi parçalarımı verip üzerine 1.500 TL nakit ödeyeceğim.

Ekran kartım 1050 Ti.

Mantıklı gibi ama AMD geçseniz daha iyi olur.

Sistem toplarken sadece bugünü değil, ödediğim paranın karşılığını da hesaplıyorum. Bugün elimdeki sisteme 1.500 TL gibi bir rakam daha eklesem bile, i3 9100F performansına sahip bir bundle (işlemci-anakart seti) bulmamın imkansız olduğunu biliyorum.

Ölü yatırım gibi duruyor en azından 12 nesil i3'e geçmekte fayda var. 12.nesil olursa hem kısmen önünüz de açık olur.

Bütçe de otomatikman artacak.

@Lusyz,

Açıkçası sizin tercihiniz, ben böyle bir yükseltme yapmak yerine 12.nesile geçer yolumu da açardım. Açıkça bu zamanda 1.500 TL gerçekten çok az bir miktar bilgisayar yükseltmesi için ama en azından o sisteme geçseniz bile RAM takviyesi şart gibi duruyor :)

Karar ve bütçe size ait.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Lusyz,

Açıkçası sizin tercihiniz, ben böyle bir yükseltme yapmak yerine 12.nesile geçer yolumu da açardım. Açıkça bu zamanda 1.500 TL gerçekten çok az bir miktar bilgisayar yükseltmesi için ama en azından o sisteme geçseniz bile RAM takviyesi şart gibi duruyor :)

Karar ve bütçe size ait.

Açıkçası R5 1600 AF gücünde bir işlemciye geçmeyi pek mantıklı bulmuyorum; çünkü Intel tarafında kalsam anakartım beni en fazla i5-9400F'e kadar kısıtlayacak. Bunun yerine mevcut anakart setimi (bundle) satıp AM4 platformuna geçmek çok daha akılcı geliyor; böylece her ay maaşımdan ayırdığım küçük bütçelerle sistemi ucu açık bir şekilde, adım adım upgrade edebilirim.

mevcut sistemim:

teklif edilen sistem:

şartlar: kendi parçalarımı verip üzerine 1.500 TL nakit ödeyeceğim.

Ekran kartım 1050 Ti.

Yine ölü yatırım olur. Ancak 1.500 TL gibi bir fiyata doğrudan DDR4 bir sisteme geçtiğinizi de göz önünde bulundurursak mantıklı. Şuna da değinmeden geçemeyeceğim: O anakart, bildiğim kadarıyla 9. nesil CPU'ların dışına çıkamadığınız bir kart. Ancak AM4 platformu çok daha kârlı o konuda; fırsat varsa AMD CPU tarafına geçin.