• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü i5-3570 stres testinde Snowman M800 fan ile 98 derecelere kadar çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2247
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 405
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2247

Uzman
Fan modeli: Snowman M800.
İşlemci stres testinde 100 derecelere kadar çıkıyor stres testini kapatmazsam daha da artar muhtemelen. Termal macun daha 1 aylık bu sorun neden oluyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Termal macun ucundan baktığımda gözüküyor hatta macunu beceriksiz biri sürmüş gibi taşırmış macunu.

Açıkçası macunun kaliteli olduğunu da düşünmüyorum. 20TL'lik bir macun sürdüyse hiçbir işe yaramaz zaten. Eğer elinizde başka bir soğutucu varsa onu takmayı deneyin termal macunu da değiştirin bence.
Soğutucu kötü o yüzden sanırım, benzer işlemcimi bu tarz bir fanla soğutuyordum sizin gibi bu derecelere çıkıyordu bende Dark Freezer X123 aldım bayağı iyi soğutuyor 60 derecenin üstünü nadiren görüyor.

Aynı CPU fandan kardeşimde var çok da iyi bir soğutucu olduğu söylenemez. Ama bence bu derecelere çıkması normal değil gibi geldi acaba fanı tam oturtamamış olabilir misin?

İfadeler: 144
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…