traktor

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba,

AMD R5 5500 işlemcim çok ısınıyor. AIDA 64'te stres testi yapınca işlemci sıcaklığı 55'ten 85'e bir anda fırlıyor, 30 saniye geçmeden ise 95 dereceleri görmeye başlıyor. PBO kapatınca sistem nedense kasıyor, açınca da böyle oluyor ama kasmıyor. PBO'yu kapatıp Ryzen Master kullanarak işlemci hızını 4200 MHz'ye düşürdüm, voltajı da 1.2 yaptım ancak hala sıcaklıklar bir anda fırlıyor gidiyor.

Termal macun değiştirdim ancak işe yaramadı. Noctua NH-D9L işlemci soğutucusu kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep böyleydi sanırım, oyun oynarken sorun yaşamadığım için dert etmemiştim ancak uzun süre oynayınca sistem donmaya başladı.
NH-D9L ile R5 5500'un bu kadar sicak calismasi normal degil.
  • Sogutucunun jelatinini soktun mu?
  • Sogutucu montajini dogru yaptin mi?
  • Termal macunu ideal miktarda surdun mu?
  • Kasa modeli nedir?

NH-D9l ile R5 5500'un bu kadar sıcak calismasi normal degil.
  • Sogutucunun jelatinini soktun mu?
  • Sogutucu montajini dogru yaptin mi?
  • Termal macunu ideal miktarda surdun mu?
  • Kasa modeli nedir?

Soğutucu jelatini sökülmüş durumda, soğutucu montajını doğru yaptım, eşitsizlik veya temassızlık yok. Termal macunu kürekle yayarak ne az ne çok olacak şekilde sürdüm. Kasa modeli Phanteks P300, termal macun ise Zalman ZM-STC8.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu jelatini sökülmüş durumda, soğutucu montajını doğru yaptım, eşitsizlik veya temassızlık yok. Termal macunu kürekle yayarak ne az ne çok olacak şekilde sürdüm. Kasa modeli Phanteks P300, termal macun ise Zalman ZM-STC8.
Phanteks P300, hava akisi bakimindan rezalet bir model. Kasanin on panelini soktugunde veya yan kapagini actiginda sicaklik farkinda devasa bir degisim oluyorsa sebebi kasadir.

Aninda fark etmez zaten. Yan kapak acik sekilde 5-10 dakika bekle, sonrasinda stres testi acip sicakliklari gozlemle.

Hocam BIOS ile alakalıymış sanırım, üstteki hocamın dediği gibi BIOS reset attım, 95'e fırlama olmadı 70 derecelerde gezdi hala çabuk ısınıyor ama onu da bu berbat kasaya borçluyum sanırım :D