firatttrta

Uzman
Merhaba, Valorant oyununda menüde donma, mağazada skinlerin 3-5 saniye boyunca yüklenmemesi, drop yiyen oyun ve asla akıcı olmayan oyun sorunu var. Ama sadece Valorant'ta böyle. RDR 2, CS2, Fortnite oyunlarında hiçbir sorun olmuyor. Haftalardır her şeyi denedim ama olmuyor.

• i5 4590.
  • GTX 1050.
  • 8 GB DDR3 1600 MHz RAM.

Sistemim kötü olabilir ama hem Valorant için yeterli olduğunu düşünüyorum hem de diğer oyunlarda, RDR2'de bile akıcı ve böyle problemler yok. 2 tane SSD'de denedim, aynı sorun.

RAM tek kanalsa bunun etkisinden dolayı olabilir. Bir de Windows 10 LTSC gibi bir sürüm kullanmak 11 LTSC'e göre daha tepkisel yapar.

Arkadaşın dediği gibi tek kanal RAM kullanımından kaynaklı olabilir. Eğer çift kanal kullanıyorsanız, yazılımsal bir sorun da olabilir. Hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant iyi işlemci ve RAM ister, 2025'te zaten güncelleme aldı artık yeni bilgisayar yolu görünüyor eğer müdavimi isen.

Hele o skinlere tıklayınca yükleme süresi var ya DDR5 6200 MHz CL26 overclock yapınca falan bizde salisede yüklenmeye başlamıştı anca, düz 6000 MHz'de bile 300-500 ms bazen 1 sn'ye yakın bekletiyordu.

RAM tek kanalsa bunun etkisinden dolayı olabilir. Bir de Windows 10 LTSC gibi bir sürüm kullanmak 11 LTSC'e göre daha tepkisel yapar.

RAM çift kanal Windows 10 kullanıyorum ama kendimce optimize etmişim boşta 2 GB kullanıyor.

Arkadaşın dediği gibi tek kanal RAM kullanımından kaynaklı olabilir. Eğer çift kanal kullanıyorsanız, yazılımsal bir sorun da olabilir. Hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz?

Çift kanal ve ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum Windows 10 kullanıyorum ama kendimce optimize etmişim 2 GB boşta kullanımı var.

Valorant iyi işlemci ve RAM ister, 2025'te zaten güncelleme aldı artık yeni bilgisayar yolu görünüyor eğer müdavimi isen.

Hele o skinlere tıklayınca yükleme süresi var ya DDR5 6200 MHz CL26 overclock yapınca falan bizde salisede yüklenmeye başlamıştı anca, düz 6000 MHz'de bile 300-500 ms bazen 1 Sn'ye yakın bekletiyordu.

Ama Valorant dediğimiz oyun en düşük ayarlarda benim sisteminde akıcı olması lazım diye düşünüyorum CS2 ve Fortnite akıcı ama neden Valorant değil donması normal olabilir ama 5-6 saniye donması bence normal değil yazılımsal sorun var. Her şeyi denedim ama çözemedim. A320 anakart R5 1600 8 GB DDR4 RAM'a geçiş yapacağımda simdilik bu sorunu çözmek istiyorum 2-3 haftadır denemediğim hiçbir şey kalmadı fakat çözülmüyor sorun sadece Valorant'ta.

RAM çift kanal Windows 10 kullanıyorum ama kendimce optimize etmişim boşta 2 GB kullanıyor.

Çift kanal ve ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum Windows 10 kullanıyorum ama kendimce optimize etmişim 2 GB boşta kullanımı var.

Ama Valorant dediğimiz oyun en düşük ayarlarda benim sisteminde akıcı olması lazım diye düşünüyorum CS2 ve Fortnite akıcı ama neden Valorant değil donması normal olabilir ama 5-6 saniye donması bence normal değil yazılımsal sorun var. Her şeyi denedim ama çözemedim.

Oyunun motoru güncelleme yediğinden beri eski sistemlerde can çekiştiriyor. Oyunu yapan adamlar ekran kartı istemesin herkes yüklesin oynasın diye işin çoğunu CPU+RAM'e paslamış.

Kore'li scam MMORPG oyunlarında da aynı hikayeyi görürsün, iyi cpu/ram ister ama dandik grafik kartı ile bile çalışır. Günümüzde kriz yüzünden RAM fiyatları da uçtu, yanında CPU anakart fiyatları da nemalandı falan saçma sapan bir dönemden geçiyoruz.

İdare eder sınıf bir anakart 150 dolar işte 100 dolar da DDR5 RAM alıp 250 dolarlık işlemci ile ve 1050 Ti ile çok rahat kullanabilirdin mesela eski fiyatlar olaydı 600-700 dolara ekran kartı hariç kasayı kapatırdın.

Oyunun motoru güncelleme yediğinden beri eski sistemlerde can çekiştiriyor. Oyunu yapan adamlar ekran kartı istemesin herkes yüklesin oynasın diye işin çoğunu CPU+RAM'e paslamış.

Kore'li scam MMORPG oyunlarında da aynı hikayeyi görürsün, iyi cpu/ram ister ama dandik grafik kartı ile bile çalışır. Günümüzde kriz yüzünden RAM fiyatları da uçtu, yanında CPU anakart fiyatları da nemalandı falan saçma sapan bir dönemden geçiyoruz.

İdare eder sınıf bir anakart 150 dolar işte 100 dolar da DDR5 RAM alıp 250 dolarlık işlemci ile ve 1050 Ti ile çok rahat kullanabilirdin mesela eski fiyatlar olaydı 600-700 dolara ekran kartı hariç kasayı kapatırdın.

3600, 5600, 5700X ve 7500F gibi işlemciler çok rahat oynatır.

Haklısın yani sistem değiştirene kadar rekabetçi oynanmaz mı yazılımsal değil mi ben yazılımsal diye düşünüyordum çünkü sadcee Valorant ama dediğinizde de haklısınız oyunda %20'yi geçmiyor ekran kartı kullanımı.

3600, 5600, 5700X ve 7500F gibi işlemciler çok rahat oynatır.

Zaten 3600 dışında o işlemciler piyasadaki çoğu oyunu oynatır yanlış mı biliyorum.

Haklısın yani sistem değiştirene kadar rekabetçi oynanmaz mı yazılımsal değil mi ben yazılımsal diye düşünüyordum çünkü sadcee Valorant ama dediğinizde de haklısınız oyunda %20'yi geçmiyor ekran kartı kullanımı.

Zaten 3600 dışında o işlemciler piyasadaki çoğu oyunu oynatır yanlış mı biliyorum.

Arkadaş iyi işlemci lazım dediği için bu örnekleri verdim. Çok üst düzey işlemciler değil yani bunların hepsi giriş seviye.