Eski bilgisayarımı birine vereceğim, hızlandırmak istiyorum. Kasanın tozlarını almak ve temiz kurulum yapmak dışında ne yapabilirim? Fazla bir şey beklemiyorum ölü olduğunu biliyorum bilgisayarın fakat yine de ne yapabilirim en fazla? Sistem özelliklerim;
Geçen FSR tarzı özellik vardı. Tüm ekran kartlarında kullanılıyordu tahminimce. Onu kullansan oyunlarda iyi FPS artışın olabilir bu kurulum ve toz alma dışında bu özellik işine yarayabilir.
Şu anda bildiğim kadarıyla iki tane FSR 3 modu var. Bunlar LukeFZ ve Nukem'in modları. Nukem'in modu şu an sadece RTX ekran kartlarıyla çalışıyor. LukeFZ'nin modu ise bütün ekran kartlarıyla çalışıyor. Eğer RTX ekran kartınız varsa Nukem'in modu şu an daha stabil. Tabii RTX bir ekran kartınız...
Bilgisayarın hala günümüz Online oyunları için gayet yeterli format + temizlik yapman yeterlidir, 2. el GTX 1060 falan takarsan o bilgisayara günümüzdeki çoğu oyunu bile 1080p 60 FPS oynayabilirsin i5 4590 çok kötü bir işlemci değil.
Uygun fiyata i7 4790 bulursan takabilirsin. Yanınada GTX1660s iyi gider. Fakat PSU yetersiz. Ama tavsiye etmem açıkçası LGA 1150 sokete yatırım yapmak.
750 Ti çok güç çeken kart değil 58-60W çekiyor 250W'lık PSU yeter ama 210W yetmez sanki ama burada söylenen rakam PSU'daki 12v kanalından gelen gibi görünüyor hocam.
@2230 hocam bence de @utkuversus hocamın dediğini yapım PSU değişimi olursa. Eğer olmazsa en fazla RX 6400 vb. düşük güç tüketimi yapan kartlara bakmalıyız gibi.