Bütçe
2000 TL

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Arkadaşımın bilgisayarını bakıma götürdüklerinde, geçen sene bakım yapan kişi CPU soğutucusunun tek tırnağını kırmış. Bu nedenle soğutucu düzgün oturmuyor ve sistemi düzgün soğutamıyor.

Diğer bir neden ise SSD montajından sonra bilgisayara format atılamamasıydı çünkü bozuk SSD takılmış, yazma korumalı gözüküyor. Termal macun olarak da MX-4 güzel gider diye düşündüm.

Sistemde i5 650 ve R7 240 var. Arkadaşım bu sistemle oynuyordu. Uzun süre önce temizlikten sonra çalışmayınca dükkana gidip geri götürdü ve ona "Bu bilgisayar SSD'yi çalıştırmıyor, çok eski" diyerek yeni bir sistem toplamışlar. (Her neyse, bu önemli değil.) Arkadaşımın küçük kardeşi Minecraft gibi oyunlar oynayacakmış bu eski sistemde. Bunun için bana getirdi. Bilgisayar bildiğim için bende kontroller sonucu SSD arızalı, CPU fanının tek tırnağı yok ve macun da yenileneceği için üç parçaya ihtiyacım olduğunu söyledim.

O da bunun üzerine almak için bilgisayarcıya gitti ama 3.500 TL fiyat çıkardılar. Gerçekten çok pahalı. Hepsiburada üzerinden aynı parçaları aldık ve fiyat 2.888 TL çıktı. Arada 600 TL gibi bir fark var. Ben zaten montajını kendim yapacaktım bu yüzden daha ucuzu nerede diye araştırma yapıyordum.

Sorularım: Bana LGA 1156 soğutucu, 240 GB SSD ve MX-4 macun önerebilir misiniz?

Bütçe kalırsa bir de egzoz fana ihtiyacımız var. Kasanın altında kalıyor PSU, sıcağı atamıyor. İçerisi fırın gibi oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
MX-4 zaten Arctic'in bir modeli ne önerilmesini istediğinizi anlamadım bu noktada?
SSD açısından zaten anakartında SATA II olacağını düşünürsek en ucuz bulduğunuz SSD'yi almanızı öneririm. Fan içinde herhangi bir çıkma fan işinizi görecektir o sokete uygun. Ortalama 500-800 TL arasına işiniz çözülür gibi 2880 TL çok yüksek bir fiyat o donanıma harcamak için.