serdaryil 2

Üyecik
2015 yılında çıkmış 6. nesil i5-6500 işlemciye rağmen dual boot Windows 7 kuramıyorum.

Nostalji yaşamak istiyorum ama USB ve mouse çalışmıyor. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Sistem özelliklerimi yazıyorum:

• i5-6500
  • 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Turbox H110
  • 512 GB SSD

2015 yılında çıkmış 6. nesil i5-6500 işlemciye rağmen Dual boot Windows 7 kuramıyorum.

Nostalji yaşamak istiyorum ama USB ve mouse çalışmıyor. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Sistem özelliklerimi yazıyorum:

• i5-6500
  • 16 GB DDR4 2133 MHz.
  • Turbox H110.
  • 512 GB SSD.

Hocam USB 2.0 porta takmayı denediniz mi klavye ve fareyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
USB 2.0 koymamışlar anakarta USB 3.0 portu yapmışlar 6 tane USB girişi bulunuyor 4 tanesi arkadan 2 tane ön kasada.

Hocam o zaman USB 3 ile alakalı driverlerin olduğu bir ISO lazım aklımda bir taktik var lakin yapsak bile install. Wimde driver olmuyacağından açıldığında aynı sorun olacak gene.

Temiz bir Windows 7 ISO dosyası indir. Sonrasında aşağıdaki güncelleme paketini ISO dosyası üzerine sürükle. ISO dosyası hem güncel hale gelecek hem de tüm USB 3 ve NVMe sürücülerini entegre edecek ama güncelleme uzun sürer, bir saat falan. İşlemcin Windows 7'yi destekliyor.

Otomatik olarak mı gelecek ve entegre edecek?

Hocam o zaman USB 3 ile alakalı driverlerin olduğu bir ISO lazım aklımda bir taktik var lakin yapsak bile install. Wimde driver olmuyacağından açıldığında aynı sorun olacak gene.

Deneyeceğim Celeron N3060 makinemde Windows 7 Home Basic mevcut.

Temiz bir Windows 7 ISO dosyası indir. Sonrasında aşağıdaki güncelleme paketini ISO dosyası üzerine sürükle. ISO dosyası hem güncel hale gelecek hem de tüm USB 3 ve NVMe sürücülerini entegre edecek ama güncelleme uzun sürer, bir saat falan. İşlemcin Windows 7'yi destekliyor.

SATA SSD kullanıyorum ama NVMe sürücüsü işime yarayabilir.

Ekran Görüntüsü (41).webp

Anca yapıyorum bakalım olacak mı yoksa fiyasko mu olacak bekleyip göreceğiz.
Ekran Görüntüsü (41).webp

Son düzenleme: