i5-7300HQ & GTX 1050 laptop için yükseltme önerisi

LokiMan

Gelişen
Merhaba arkadaşlar. Laptop’ta oynadığım bazı oyunlar beni üzüyor; bu sebeple yükseltmek istiyorum. Orijinalinde 1 TB HDD vardı, sonradan 256 GB SSD taktırmıştım. Şimdi RAM ve SSD yükseltmek istiyorum. Tavsiye alabilir miyim?

Laptop modeli nedir? Tek seçenek RAM takmak gibi gözüküyor. Başka bir şey yapamazsınız.

Anakart sanırım maks. 32 GB RAM destekliyor. 1-2 siteden başka pek bir şey bulamadım. CPU ve GPU değişmeyeceğinden ötürü güncel oyunlarda pek bir performans beklememek lazım.

Şuanda takılı olan SSD büyük ihtimalle de SATA'dır. Kaliteli bir markaysa, şu krizde bence değiştirmeye gerek yok. Söktüğünüz HDD'yi harici kutuyla depolama niyetine kullanabilirsiniz, zaten güncel oyun oynamayacağınızı varsayarsak HDD'de yeterli olur eski oyunlar için.

Laptop modeli nedir? Tek seçenek RAM takmak gibi gözüküyor. Başka bir şey yapamazsınız.
Asus Fx504.

8 GB RAM ve bir SSD daha düşünüyordum aslında. Eski HDD’yi birlikte kullanmak SSD ile uyumsuzluğa neden olur mu ya da kullanımda sıkıntı çıkarır mı acaba?

ASUS FX504.

8 GB RAM ve bir SSD daha düşünüyordum aslında. Eski HDD'yi birlikte kullanmak SSD ile uyumsuzluğa neden olur mu ya da kullanımda sıkıntı çıkarır mı acaba?

Sorun çıkarmaz. İkinci el DDR4 2400 MHz CL17 bir RAM bakın. Sıfır almanızı önermem.

Asus Fx504.

8 GB RAM ve bir SSD daha düşünüyordum aslında. Eski HDD’yi birlikte kullanmak SSD ile uyumsuzluğa neden olur mu ya da kullanımda sıkıntı çıkarır mı acaba?
Tek slot 8 ise takviye olabilir. SSD içinse 2. yuva olarak CD ROM mevcutsa orayı kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…