Çözüldü i5 7500 tam güçte çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan surfingtaco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 133
  • Etiketler Etiketler
    tam
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

surfingtaco

Çalışkan
Yer
beyond time
Merhaba,

MSI h-110M Pro VD anakartımda i5 7500 işlemci kullanıyorum. Oyunlarda işlemci 3.60 GHz hızında çalışıyor ancak Intel'in sayfasında 3.80 GHz'ye kadar çıkabildiği yazıyor. Bu işlemciyi nasıl o hızlara çıkartabilirim? O 200 MHz gariban bilgisayarım için önemli

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Intel'in soyledigi degerler 1 core boost icin oluyor. Yani tek bir cekirdegin ulasabilecegi maksimum boost degeri. O degere de zaten ulasmaniz 4 core islemci ile cok zor zira 4 core bir CPU'da illaki arkada diger cekirdeklere yuk bindiren bir seyler modern bir isletim sisteminde olacaktir.

Islemcinizde all core, yani tum cekirdekler aktifken ulasilabileceginiz boost frekansi, 3.6GHz. Burada bir sorun goremedim, islemciniz oldugu gibi calisiyor. Yine de durumu teyit etmek icin ornegin CPU-Z 1T bench ya da Cinebench R23'u single thread modda yapmayi deneyebilirsiniz. Tek bir cekirdekte 3.8 gorebilmeniz gerek bu sekilde, arkada diger cekirdekleri somuren bir sey bir anda tetiklenmezse tabii.

Bu arada guc planinizi ''Yuksek Performans'' tarzi bir seye de almayin. ''Dengeli'' planda kalabilir. ''Yuksek Performans'' moduna alarak bir nevi bosta bile yuksek frekansa zorluyorsunuz, SpeedStep ayarlarini goz ardi ederek.

Performans moduna almayı deneyin. Benim Pentium işlemcimin hızı öyle artmıştı.

Intel'in soyledigi degerler 1 core boost icin oluyor. Yani tek bir cekirdegin ulasabilecegi maksimum boost degeri. O degere de zaten ulasmaniz 4 core islemci ile cok zor zira 4 core bir CPU'da illaki arkada diger cekirdeklere yuk bindiren bir seyler modern bir isletim sisteminde olacaktir.

Islemcinizde all core, yani tum cekirdekler aktifken ulasilabileceginiz boost frekansi, 3.6GHz. Burada bir sorun goremedim, islemciniz oldugu gibi calisiyor. Yine de durumu teyit etmek icin ornegin CPU-Z 1T bench ya da Cinebench R23'u single thread modda yapmayi deneyebilirsiniz. Tek bir cekirdekte 3.8 gorebilmeniz gerek bu sekilde, arkada diger cekirdekleri somuren bir sey bir anda tetiklenmezse tabii.

Bu arada guc planinizi ''Yuksek Performans'' tarzi bir seye de almayin. ''Dengeli'' planda kalabilir. ''Yuksek Performans'' moduna alarak bir nevi bosta bile yuksek frekansa zorluyorsunuz, SpeedStep ayarlarini goz ardi ederek.

Çözüm
Nasıl hocam? Benim bilgisayarım yüksek performansta boşta %20-30 kullanıyor.

Nasıl hocam? Benim bilgisayarım yüksek performansta boşta %20-30 kullanıyor.
''Yuksek Performans'' profilinde ''Minimum islemci durumu'' degiskeni %100'e cekildigi icin BIOS'tan SpeedStep ve C1E gibi ayarlar acik olsa bile, islemci yuksuz olsa dahi yuksek frekansa zorladigi icin cok sacma bir guc profili. Siz %20-30 derken Gorev Yoneticisi uzerindeki CPU kullaniminizi diyorsaniz burada bahsettigim sey zaten o degil.

Cogu kisinin bu profile gectikten sonra fark ettigi sozde performans artisi tamamen placebo kisacasi. Asiri nadir senaryolarda is yapar, o senaryolarda da bu profil olmadan da sorunu cozebiliyorsunuz. Kaldi ki o senaryo, bu konuda konu sahibinin ''sorununu'' cozecek bir sey degil. Ortada bir sorun da goremedim zaten.

Detaylı açıklama için teşekkürler. BIOS'ta Intel Turbo Boost ayarı zaten aktifmiş. Kapattığımda 3.4 GHz'ye düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…