Öncelikle iyi sosyaller. Bahsedeceğim kasayı 2018 yılında almıştım. Beni 6 yıl boyunca götürdü ve en sonunda oyun oynarken ekran kartını yaktım (ofis bilgisayarıydı). Haziran 2024'te kasanın ekran kartını yakınca neden ekran kartını yükseltip kullanmayayım dedim ve ekran kartı da aldım lakin Power Supply kasaya yetmedi ve ekran kartı için ufak bir alan kalıyordu. İnternetten almayı düşündüğüm kasayı ailem Çankaya'dan almamı söyledi ve internetten almayacağını belirttiler. İzmir'de yaşamayanlar için Çankaya teknolojik çarşı gibidir. Gittik bir dükkandan saçma bir marka olan 600W PSU'nun bulunduğu kasayı satın aldık. Kurulumu ben yapmadım ama izledim tanıdığıma yaptırdım. Aradan 2-3 ay geçmedi ve kasa kendi kendine kapanmaya başladı. Tozdandır diye düşünüp temizliyordum lakin gene aynıydı. Temperli yan panelinin vidalarını çıkarmaya çalışırken elime öyle bir elektrik çarptı ki geri çektim sonra da zaten vida olduğu yerden fırladı. Kontrol kalemi ile kontrol ettiğim zaman ampul gibi ışık veriyordu. Bende bunu fark edince kasadan kaçak var diye düşünüp uzay montaj biçiminde bileşenleri kasadan çıkardım. Manuel olarak başlatmaya çalıştığımda açılıp kapanıyordu RAM'i çıkarıp takınca açılıyordu. Maalesef akımdan RAM gümlemiş. O günden beri kasayı yarım yamalak toplayıp kutusuna kaldırdım ve çalıştırmadım (kablolarını bile yanlış bağlamış olabilirim). Birkaç gün önce kardeşim madem kasan boşta yaptırabilir misin diye sordu. Kasamda ne olmuş olabilir ona göre yeni parçalar almayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bileşenler:
  • i5-7500
  • GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB.
  • 8 GB 2600 MHz DDR4 RAM.
  • 240 GB SSD.
  • 1TB HDD (maalesef açınıp kapanmaktan sağlığı %78'e yakın bir değere düştü)
  • 600W Silver PSU (?)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam madem internetten almayacaklarsa keşke bilindik teknoloji marketlerden alsaymışsınız. Kasa bu kadar dandikse güç kaynağını düşünemiyorum. PSU kablo girişine tornavida ile biraz değin. Bazen statik elektriği alıyor. Bir de RAM'lerin altını silgi ile temizleyin. Ekran kartının giriş kısmınıda.

Paranız varsa kesinlikle. Sistem eski ve giriş seviyesi olsa da bugün yeni bir sistem almak en az 20.000 TL. Ki yavaş yavaş yükseltirsiniz hem sistemi, kasa ve güç kaynağından başlayabilirsiniz.

Laptop kullanıyorum şu an hocam kardeşime yaptıracağım onun işini görür en azından :)

RAM gümlediğinize emin misiniz hocam? RAM gittiyse anakart bu durumdan etkilenmiştir. Test amaçlı olarak bilgisayarcıdan başka PSU ile test edin derim.

Hocam RAM'i söküp takınca çalışmaya başlıyor o yüzden dedim yani o da kesin değil. RAM Hi-Level markasından onu söylemeyi unuttum. Babam kendi başınada yaparsın sen diyor kaldım köşede :).

Aerocool VX serisi ise sağlam değil.

O zaman çok öneriyolardı hocam forumlarda.

Uzay montajdeyken PSU'nun kasasında kaçak var mı?
Ona hiç bakmamıştım hocam ama baştan sistemi indirip bakabilirim.

Yani, kendi kendine kapanması PSU'ya işaret eden soran genellikle. PSU için bütçeniz kısıtlıysa 2.el sağlam PSU bakın hocam.

Hocam direk kasayla alsam daha karlı olmuyor mu PSU'ları ikinci el olarak 2K ya çıkıyorlar.

Dosya Ekleri

• psu.webp
    psu.webp
    728,9 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme: