Cengiz

Uzman
İşlemci fotoğraflarda gördüğünüz gibi yük altında güç kısarken, boştayken tam GHz verebiliyor. Bu arada bu testleri yüksek performans modunda yaptım CPU burner ile. Sizce bunun sebebi nedir, ne yapmam gerek?(işlemcinin Turbo frekansı 4.10 GHz)
Edit: Sıcaklıkları da aşağıya koydum bence güç kısması için bir neden yok.

Ekran Alıntısı 2.webp

Ekran Alıntısı.webp

Ekran Alıntıs 3ı.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudan Intel'in sitesinden alınmış bilgi:

Yani işlemcinin maksimum turbo frekansı olan 4.1 GHz'e SADECE TEK ÇEKİRDEK belirli şartlar altında çıkabilir. Bu şartlar da güç limiti, akım limiti, sıcaklık limiti gibi şartlar.

Velhasıl durum normal.

Doğrudur hocam. Ben bunu hesaba katmayı unutmuşum. Kusura bakmayın.

Laptop olduğunu belirtmemişsiniz ki olağanüstü güçlerimizi mi kullanmamızı beklediniz anlamadım. Laptop için bu sıcaklıklar çok iyi bazı laptoplar 105 derecede bile çalışabiliyorlar HP Victus ise laptop hall sensörü ile alakalı olabilir diye düşünüyorum.

@Hakan Yusuf, hocam mobil işlemci olduğu için laptop olduğunu anlayabilirdiniz.

i5 9300H işlemci sadece laptoplarda var. Ayrıca bu cihaz Acer Nitro 5. sıcaklıklara baktığı yazılım Acer'ın "NitroSense" yazılımı.

Hocam güç planı yüksek performans mı dengeli mi? Güç planları ayarları ile oynadınız mı?

Ayrıca gördüğüm kadarıyla işlemci kendisini çok kısıyor. En son ne zaman bakım yaptınız? @Hakan Yusuf hocamın dediği gibi, sıcaklık ölçüsü yanlış olabilir.

@keireL, sensörde hata olduğunu düşünmüyorum 2 gün önce bakım yaptım ve onun öncesinde de 1-2 hafta kadar önce bakım yapmıştım ve bu sefer macunu sürerken farklı bir işlem uyguladım, önceki uygulamalarımda aynaların üzerine biraz fazlaca sürüyordum falan neyse. Bu sefer yaptığım şey ise karta bir miktar termal macun alıp onu aynanın üzerine saydam bir şekilde yaymak oldu ve Battlefield 1 oynarken 90 dereceleri gören işlemci maksimum 85'i gördü fakat sıcaklık çizelgesini okuduğumda işlemci 75-76-77 derecelerinde takılmaya başladı yani bu çok çok iyi bir şey. Güç planı dengeli iken oynuyorum ben oyunları.