i5 9400 işlemci kullanıyorum yakın zamanda nesil atlatamayacağım PC'yi 5.5k bütçem var ekran kartı almak için 2060 almayı düşünüyorum normalde (4.5k) ama 5.5K'ya da 2060 Super var hangisini alsam bilemedim 2060 Super darboğaz yapıyormuş 9400'e bu oyun oynamamı kötü etkiler mi CS gibi FPS türü oyunlarda oynuyorum, yoksa direkt 2060 mı alayım?
-
Performans İhtiyacını Değerlendir: CS:GO gibi FPS oyunları, yüksek kare hızı ile oynamayı sağlar. Her iki ekran kartı da bu tür oyunlarda iyi performans sunar, ancak RTX 2060 Super daha iyi bir performans sağlayacaktır.
-
Darboğaz Durumunu İncele: i5-9400 işlemcinin RTX 2060 Super ile darboğaz yapma ihtimali olsa da, bu genellikle çözünürlükle ilgilidir. Eğer 1080p çözünürlükte oynuyorsanız, işlemcinin performansı yeterli olacaktır.
-
Bütçeni Gözden Geçir: 5.5K bütçeniz varsa, RTX 2060 Super için ayırdığınız 1K ekstra, uzun vadede daha iyi bir yatırım olabilir. Daha iyi grafik performansı alırsınız.
-
Geleceğe Dönük Düşün: RTX 2060 Super, daha iyi bir grafik bellek kapasitesine sahiptir ve gelecekteki oyunları daha iyi bir performansla oynama imkanı sunar.
-
Sonuç Önerisi: Eğer bütçeniz uygunsa, RTX 2060 Super almanızı öneririm. Bu seçenek, güncel oyunların daha iyi grafiklerde ve daha uzun süre performans göstermesini sağlayacaktır.
-
Alternatif Olarak RTX 2060: Ancak daha kısa vadeli bir kullanım düşünüyorsanız ve bütçe kısıtlaması varsa, RTX 2060 da iyi bir seçenektir. Düşük ve orta ayarlarda oyun oynamayı düşünüyorsanız yeterli olacaktır.
Bu adımları takip ederek, en uygun kararı verebilirsiniz.