Dostlar selam, olabildiğince kısa ve net anlatmaya çalışacağım. Uzun yıllardır LoL oynuyorum ve bilgisayarım tamamen sessiz; çalıştığı bile belli olmaz. Bu aralar PUBG, CS2 gibi oyunlar denemek istedim. Bu oyunlara girince bilgisayardan öyle bir ses çıkıyor ki sanki deprem oluyormuş gibi masa ve kasa sallanıyor. Oyundan çıkmasam sanki kasa cam gibi patlayacak. Konu açmadan önce “Ne yapabilirim?” diye eski konuları araştırdım. Herkes “MSI Afterburner ile değerlere bak.” yazmış. Alta bırakıyorum. Bu neden oluyor ve nasıl çözülür? Bilgisi olan var mı? Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
Sistemim: i5-9600K, GTX 1660 Ti, 16 GB RAM, 480 GB SSD, Corsair kasa ve kasayla gelen 550W güç kaynağı.
Not: “Kasanın fanları kirlidir.” seçeneğini eledim. Çünkü bu bilgisayarı 4 yıl önce ilk aldığımda da deneme amaçlı bu oyunlara giriyordum ve aynı anormal yüksek ses çıkıyordu. Sadece LoL oynadığım için umursamayarak yoluma devam etmiştim.
1.Fotoğraf: Oyuna girdiğimde ilk 1–2 dakika yüksek ses gelmeden olan değerler:
2. Fotoğraf: Oyuna girdikten 2–3 dakika sonra, sanki PC patlayacakmış gibi ses çıkmaya başladığı andaki değerler:
Umarım MSI Afterburner ayarlarını düzgün yapabilmişimdir.
Dediğimle alakalı hocam, %70 fan devirde 76 derecede. Bariz şekilde bakım vakti gelmiş. Kasanın yan kapağı açın inceleyin hocam. Büyük ihtimalle fanları yağlanması gerekecek ya da size başta fanları arızalı ayıp mal itelediler bilemeyiz. Ama bakımı yaparsanız ses azalır. Ekran kartının tam modeli nedir?
Dediğimle alakalı hocam, %70 fan devirde 76 derecede. Bariz şekilde bakım vakti gelmiş. Kasanın yan kapağı açın inceleyin hocam. Büyük ihtimalle fanları yağlanması gerekecek ya da size başta fanları arızalı ayıp mal itelediler bilemeyiz. Ama bakımı yaparsanız ses azalır. Ekran kartının tam modeli nedir?
MSI NVIDIA GTX 1660 Ti. Başkan eğer zaman geçmesiyle bir alakası varsa ben bu PC'yi ilk aldığımda da bu ses vardı diyorum. O yüzden alakası yok yazdım.
Umarım Ventus veya Aero değildir, bunların bağırması normal aslında. Sesi kesmesini istiyorsanız, termal macun yenilemesi ve fanları yağlamanız lazım. Deneyin, bakalım sonuca. Siz yine de kasanın kapağı açarak inceleyin, belki fana bir şeyler çarpıyordur.
Umarım Ventus veya Aero değildir, bunların bağırması normal aslında. Sesi kesmesini istiyorsanız, termal macun yenilemesi ve fanları yağlamanız lazım. Deneyin, bakalım sonuca. Siz yine de kasanın kapağı açarak inceleyin, belki fana bir şeyler çarpıyordur.
Gaming X modeli diye hatırlıyorum ama emin değilim. Tam modeline nerden bakabilirim acaba? Ben bu bakımları yapmayı anlamam ama sorunun bu olduğuna %100 inanırsam artık bir bilgisayarcıya götürürüm. Şimdi bir de dediğin gibi kasayı açıp izleyeceğim. Ben fan yağı termal macun vs. ihtimal vermiyorum çünkü bu pcyi 0 dizdiğim ilk günde de vardı. 0 dı yani tüm ürünler. Termal macun yenilendi bu arada birkaç ay önce
Kasayı açıp kontrol ettim ses nerden geliyor diye. Bir sürü fan var anlamak zor oldu ama %90 ekran kartından geliyor ses. Ekran kartına termal macun sürdürsem sorun çözülür mü acaba? Cızz sesleri de geliyor bu arada kasayı açtığımda fark ettim