681644

Çalışkan
Selamlar. 10700F işlemci kullanıyorum ve yerine göre 200W çekiyor işlemci. Aşırı ısınıyor stok soğutucu ile. Soğutucu almaya karar verdim. Zalman ZM-T3 kasam var max 150mm yükseklikteki kule tipi soğutucuları destekliyor diye biliyorum. Sıvı soğutucu için yer yok. Bütçe ise farketmşyor çok ama ucuz olsun olabildiğince. Teşekkürler

148mm diyor, risk alıp denenebilir.

Bu 135mm diyor ama pahalı.

Kasanın T3 olması çok kısıtladı.

Selamlar. 10700F işlemci kullanıyorum ve yerine göre 200W çekiyor işlemci. Aşırı ısınıyor stok soğutucu ile. Soğutucu almaya karar verdim. Zalman ZM-T3 kasam var max 150mm yükseklikteki kule tipi soğutucuları destekliyor diye biliyorum. Sıvı soğutucu için yer yok. Bütçe ise farketmşyor çok ama ucuz olsun olabildiğince. Teşekkürler
ARGB destekliyor mu anakart?

Harbiden hocam ya. Normalde 240 mm yeri var ama o da ekran kartına çarpar, muhtemelen kapak kapanmaz. Bir de kapağa sıvı soğutma takmak ne kadar mantıklı, o da var. Ama 120 mm sıvı takabilirim.

Evet ama gerek yok, camsız kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bunun 2 fanlı mı radyatörlüsü mü ne vardı o nasıl? Fiyatını bilmiyorum. Ayrıca idareten yüksekliği denemek maksatlı 700tlye Segotep FZ4i nasıldır?

Veya Ocypus Gamma A40

148mm diyor, risk alıp denenebilir.

Bu 135mm diyor ama pahalı.

Kasanın T3 olması çok kısıtladı.
Şu an için bütçe çıkabilirsem çift kuleli olanı, çıkamazsam tek kule 148 mm olanı alırım gibi duruyor hocam. Sabah bir tekrar bakacağım son duruma.

Hocam 2k çok geldi ama bütçeyi 1.5kya kadar taşıyabilirim gibi duruyor. Başka önerileriniz var mı?

Hocam ben kasayı birde kendim ölçmek istiyorum. Nasıl ölçebilirim en fazla kaç mm desteklediğini?

@Big Boss

Hocam, sanırım PA 120 Mini'yi alacağım. İşlemciyi güç limiti kaldırıp kullanmam sorun olur mu bu soğutucu ile? Ortalama 200 W çekiyor.

Çünkü halihazırda darboğazlı bir sistemim var. RTX 5060 ile kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sanırım PA 120 Mini'yi alacağım. İşlemciyi güç limiti kaldırıp kullanmam sorun olur mu bu soğutucu ile? Ortalama 200W çekiyor

Bence olmaz, deneyin hocam. İşlemcide aşırı ısınmayı önlemek için bir ton koruma var, en kötü throttle olur. Bence sıkıntısız çalışır ve throttle varsa ortadan kalkar.

Hocam, throttle olur mu diye sormuştum zaten, yani tahmini olarak. Fiyatı 2.5K'ya çıkarabilirim. Şu an için başka önerileriniz varsa beklerim. :)