enescetin67

Uzman
Merhaba, herkese iyi Sosyaller.

Bu işlemci ve ekran kartı için normal usul kurulan Hackintosh sürümü yok diye biliyorum. Daha önce RX 580 ve düşük Intel işlemciye kurmuştum Hackintosh. Sistemi yeniledim, bir laptop aldım lakin kurulamayacağını biliyorum.

Bu sebeple sanal sunucuya kurmamda bir sorun olur mu? Sorun olmaz ise hangi sürümü tavsiye edersiniz? Teşekkürler şimdiden.

Edit: Sonomayı başarılı şekilde sanal sunucuya kurdum.

Son düzenleme:
Merhaba, herkese iyi Sosyaller.

Bu işlemci ve ekran kartı için normal usul kurulan Hackintosh sürümü yok diye biliyorum. Daha önce RX 580 ve düşük Intel işlemciye kurmuştum Hackintosh. Sistemi yeniledim, bir laptop aldım lakin kurulamayacağını biliyorum.

Bu sebeple sanal sunucuya kurmamda bir sorun olur mu? Sorun olmaz ise hangi sürümü tavsiye edersiniz? Teşekkürler şimdiden.

Edit: Sonomayı başarılı şekilde sanal sunucuya kurdum.
Sanal makineye macOS kurulumu için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Gerekli Yazılımları İndir:
- VirtualBox veya VMware Workstation gibi bir sanal makine yazılımı indir ve kur.
- macOS için gereken bir ISO dosyası edineceksin. Sadece güvenilir kaynaklardan ISO dosyası indir.

2. Sanal Makineyi Oluştur:
- VirtualBox’ta “Yeni” seçeneğine tıkla.
- İsim, işletim sistemi ve versiyon bölümünde “Mac OS X” ve uygun sürümü seç.
- Bellek alanını en az 4 GB (4096 MB) olarak ayarla.
- “SanDisk” veya "VMDK" formatında bir sanal sabit disk oluştur. (En az 60 GB önerilir)

3. Sanal Makine Ayarları:
- Sistem Ayarları:
- "Anakart" sekmesinde, "EFI" kutucuğunu işaretle.
- İşlemci Ayarları:
- “İşlemci” sekmesinde en az 4 işlemci çekirdeği ayarla ve “İşlemci sağına doğru” ayarını aktifleştir.
- Gelişmiş Ayarlar:
- “Görüntü” sekmesine gel ve “Video Belleği”ni artır.
- “Ses” sekmesinde mevcut ayarları bırakabilirsin.

4. ISO Dosyasını Ekle:
- Sanal makinenin ayarlarından "Depolama" kısmına gel ve ISO dosyasını “Optical” sürücüye ekle.

5. Sanal Makineyi Başlat:
- Sanal makineyi başlat ve macOS kurulum sürecini tamamla.
- Kurulum sırasında gerekli ayarları yap ve kullanıcı hesabını oluştur.

6. Yardımcı Araçları Kur:
- Kurulumdan sonra, VirtualBox veya VMware araçlarını yükle. Bu, grafik ve performans iyileştirmesi yapacaktır.

Bu adımları takip ederek sanal makinen üzerinde macOS kurulumunu gerçekleştirebilirsin. Herhangi bir sorunla karşılaşırsan lütfen belirt!

Sanal makineye macOS kurulumu için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Gerekli Yazılımları İndir:
- VirtualBox veya VMware Workstation gibi bir sanal makine yazılımı indir ve kur.
- macOS için gereken bir ISO dosyası edineceksin. Sadece güvenilir kaynaklardan ISO dosyası indir.

2. Sanal Makineyi Oluştur:
- VirtualBox’ta “Yeni” seçeneğine tıkla.
- İsim, işletim sistemi ve versiyon bölümünde “Mac OS X” ve uygun sürümü seç.
- Bellek alanını en az 4 GB (4096 MB) olarak ayarla.
- “SanDisk” veya "VMDK" formatında bir sanal sabit disk oluştur. (En az 60 GB önerilir)

3. Sanal Makine Ayarları:
- Sistem Ayarları:
- "Anakart" sekmesinde, "EFI" kutucuğunu işaretle.
- İşlemci Ayarları:
- “İşlemci” sekmesinde en az 4 işlemci çekirdeği ayarla ve “İşlemci sağına doğru” ayarını aktifleştir.
- Gelişmiş Ayarlar:
- “Görüntü” sekmesine gel ve “Video Belleği”ni artır.
- “Ses” sekmesinde mevcut ayarları bırakabilirsin.

4. ISO Dosyasını Ekle:
- Sanal makinenin ayarlarından "Depolama" kısmına gel ve ISO dosyasını “Optical” sürücüye ekle.

5. Sanal Makineyi Başlat:
- Sanal makineyi başlat ve macOS kurulum sürecini tamamla.
- Kurulum sırasında gerekli ayarları yap ve kullanıcı hesabını oluştur.

6. Yardımcı Araçları Kur:
- Kurulumdan sonra, VirtualBox veya VMware araçlarını yükle. Bu, grafik ve performans iyileştirmesi yapacaktır.

Bu adımları takip ederek sanal makinen üzerinde macOS kurulumunu gerçekleştirebilirsin. Herhangi bir sorunla karşılaşırsan lütfen belirt!

sadece şu konudaki sorunum mevcut hocam .