i7-12700K & RTX 3070 Ti sistemde mavi ekran hatası

Makaleler
3
Yer
Bass tonu arıyor
  • Anakart: MSI Pro Z790-A
  • İşlemci: i7-12700K
  • Ekran Kartı: RTX 3070 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Bilgisayar açılırken, boştayken, bass çalarken vs. mavi ekran alıyorum. Yani oyun oynarken, render alırken falan değil. Minidumpların linkini paylaşıyorum, şimdiden teşekkürler.

Ayrıca taşındıktan sonra olmaya başladı bu mavi ekranlar. Yalnızca 1 kat yukarıya merdivenden taşıdım ancak herhangi bir darbe almadı kasa. Bu ihtimal de dursun ne olur ne olmaz.

Son düzenleme:
Merhaba

Windows işletim sistemi kaynaklı bir sorun gibi görünüyor, ancak son zamanlar, da yüklediğiniz herhangi bir driver güncelleme vb oldu mu, hatalı bozuk veya yanlış bir driver kurmuş olma ihtimaliniz,de olabilir, ama sorun windows kaynaklı gibi hatalı bir güncelleme vb türü!

Ayarlar>güncelleştirme ve güvenlik> kurtarma > gelişmiş başlangıç >şimdi yeniden başlat, 4 tuşu veya F4 tuşu ile, işletim sisteminizi kısacası güvenli mod, da başlatın,

Masaüstü> bu bilgisayar > yerel disk sürücünüzün üzerine gelip fare, ile sağ tıklayın > özellikler > disk temizle > sistem dosyalarını temizle seçeneğini basın, çıkan panel, de bütün kutucukları işaretleyip, tamam basın.

İşlem bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Windows arama çubuğuna CMD yazarak komut istemini yönetici olarak çalıştırın ve alttaki komutları sırasıyla uygulayın, DISM komutunu uygularken internetiniz aktif olsun,

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

sfc /scannow

Eğer ki bu iki tarama Windows sistem dosyaların, da veya imajın, da hatalar görürse onları onaracaktır.

Bu iki komuttan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Arama çubuğuna CMD yazarak komut istemini yönetici olarak çalıştırın,

chkdsk yerel sürücünüz için kullandığınız harf ne ise başa onu yazmalısınız alttaki örnek gibi;

Alttaki komutu yazarak enter tuşuna basın gelen uyarıya Y tuşuna basarak onaylayın ve işletim sisteminizi yeniden başlatın sistem açılışında diskinizi kontrol edecek ve bu biraz uzun sürecek disk,inizde herhangi bir hata var ise onaracaktır.

chkdsk c: /f /r

Umarım sorununuz çözülür.

Son düzenleme:
Genel olarak aldığınız hatalar ekran kartı sürücüsü ve internet sürücüsü kaynaklı.

Güncelleyin;
Güncelleyin;

Bunun dışında GPU sürücüsünü DDU ile temizleyip baştan kurun ama 580'li bir sürüm kurmayın çünkü hala sorunlu zannedersem. 577 falan kurun.

Bu arada M-Audio AIR 192 isminde bir ses kartı kullanıyorsun sanırım. Buna ait bir sürücü veya yazılım var mı? Varsa bu da eksik veya hatalı kurulmuş olmalı ki hata vermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…