Son 1 aydır sistem stabil çalışmıyor; ya kilitleniyor ya da siyah ekran veriyor, nedenini bulamadım. Ufak zorlamalarda bile bu sorunu yaşıyorum, özellikle sanal makinede bir şey yaparken ve oyun oynarken bu sorunu yaşıyorum.
Hata olarak tek bu siyah ekran hatasını alabildim. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Geçmiş olsun paylaştığın hata raporundaki 0x00000050 kodu ve storport.sys detayına bakılırsa sorun büyük ihtimalle depolama birimlerinden veya disk sürüculerinden kaynaklanıyor. H610 anakartta 6000 MHz RAM zorlaması yapmak sistemi yorduğunda bu tarz kararsızlıklar olabilir ayrıca Rampage güç kaynağının yük altında işlemcine yetersiz kalması da bu çökmeleri tetikliyor olabilir, nasıl olsa en dandik markalardan. İlk iş olarak CrystalDiskInfo ile disklerinin sağlık durumunu kontrol etmeni ve BIOS üzerinden RAM frekansını bir tık düşürerek test etmeni öneririm.
Geçmiş olsun paylaştığın hata raporundaki 0x00000050 kodu ve storport.sys detayına bakılırsa sorun büyük ihtimalle depolama birimlerinden veya disk sürüculerinden kaynaklanıyor. H610 anakartta 6000 MHz RAM zorlaması yapmak sistemi yorduğunda bu tarz kararsızlıklar olabilir ayrıca Rampage güç kaynağının yük altında işlemcine yetersiz kalması da bu çökmeleri tetikliyor olabilir, nasıl olsa en dandik markalardan. İlk iş olarak CrystalDiskInfo ile disklerinin sağlık durumunu kontrol etmeni ve BIOS üzerinden RAM frekansını bir tık düşürerek test etmeni öneririm.
Sürücüleri ASUS kendi sitesinden elle güncelledim sadece Defender var sorun devam ederse zaten RAM'leri test edeceğim biraz önce RAM'lere sök tak ve BIOS sıfırladım zaten.
Zaten bir de en kısa zamanda anakarta değiştireceğim PSU ile i7 işlemciyi H610 ile kullanmak işkence VRM besliyemiyor zaten Intel stok fan taktım yukarıya anca onla soğutuyor.