Taha

Başarılı
Yer
İzmir
Merhaba,

Şu anda kullanmış olduğum ASUS Prime H610M-K ARGB anakart, i7 12700KF için yetersiz gelmeye başladı ve performans kaybı yaşıyorum. İşlemciyi tam besleyemiyor ve gücünü kısıyor. 190W çekebilen işlemci 75-80'lere düşüyor. Yeni anakart almayı düşünüyorum. Oyun oynamak ve overclock yapmak istiyorum. ASUS markasını tercih etmek istiyorum, hangi modeli tercih etmeliyim?

Sistem özellikleri:
  • Kasa: Rampage Azza V1 600W 80+ Bronze tempered glass USB 3.0 ARGB ATX siyah kasa.
  • Anakart: ASUS Prime H610M-K DDR5
  • İşlemci: Intel Core i7 12700KF
  • Ekran kartı: ASUS GeForce RTX 4060 Dual OC V2 Edition 8 GB GDDR6
  • RAM: Corsair 32 GB (2x16 GB) Vengeance 6000 MHz CL36 DDR5
  • Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB
  • M.2 SSD: Kioxia Exceria Plus G3
  • GoodRAM 1TB PX500 Gen3 M.2 NVMe SSD
  • SATA SSD: SanDisk SSD Plus 480 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf overclock yapmak için işlemciden ve ekran kartından daha pahalı bir anakarta para vermek ne kadar mantıklı? Zaten ASUS Z790 geliyor. Bence esas sistem 11K gibi bir parayı anakarta verirken Rampage gibi komik bir markanın güç kaynağının hala sistemde bulunması 🥀.

Sırf overclock yapmak için işlemciden ve ekran kartından daha pahalı bir anakarta para vermek ne kadar mantıklı? Zaten ASUS Z790 geliyor. Bence esas sistem 11K gibi bir parayı anakarta verirken Rampage gibi komik bir markanın güç kaynağının hala sistemde bulunması 🥀.
Kesinlikle katılıyorum. B660/B760 bir anakart seçilip eli yüzü düzgün bir PSU alınabilir en azından.

Kesinlikle katılıyorum. B660/B760 bir anakart seçilip eli yüzü düzgün bir PSU alınabilir en azından.

Zaten sistem hazır sistem anakart 2 sene götürür sandım ama 7 ay geçti ve pert olmaya başladı ondan yüksek bir şey istedim dediğiniz gibi bir anakart seçebilirim hangi modeli tercih etmeliyim.