egemen_o7

Uzman
Aşağıdaki Epey linkine tıklayıp eski laptopumu ve yeni laptopumu görebilirsiniz.

Eskisi: ROG G614JZ - RTX 4080 - i7-13650HX
Yenisi: GG Slayer R9T3D - RTX 5070 Ti - R9 9955HX3D

CPU skorlarına bakarsanız Intel daha iyi sonuç vermiş :D Böyle saçmalık olur mu ya? Kardeşim 2 işlemci arasındaki farka sıradağlar sığar ama sanıyorum Intel'le anlaşmalı olan 3DMark AMD'yi gömüyor, Intel'i yüceltiyor. Bu saçma skorların sebebi nedir bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki Epey linkine tıklayıp eski laptopumu ve yeni laptopumu görebilirsiniz.

Eskisi: ROG G614JZ - RTX 4080 - i7-13650HX
Yenisi: GG Slayer R9T3D - RTX 5070 Ti - R9 9955HX3D

CPU skorlarına bakarsanız Intel daha iyi sonuç vermiş :D Böyle saçmalık olur mu ya? Kardeşim 2 işlemci arasındaki farka sıradağlar sığar ama sanıyorum Intel'le anlaşmalı olan 3DMark AMD'yi gömüyor, Intel'i yüceltiyor. Bu saçma skorların sebebi nedir bilen var mı?

İki işlemcinin de kaç watt çektiğini göremedim. TDP'si epeyde AMD'nin 55W yazıyor Intel'in yazmıyor.

İki işlemcinin de kaç watt çektiğini göremedim. TDP'si epeyde AMD'nin 55W yazıyor Intel'in yazmıyor.
TDP değeri o peak değil. Kullanıldığı kasaya göre değişir Legion 7 Pro kasada 150-160W peak atabiliyor. Karşılaştırma çok doğruyu yansıtmıyor 13650HX döneminde bile çok berbat bir işlemciydi İ7 olmayı bile hakeden bir işlemci değil kaldı ki R23 testinde 9955HX 2'ye katlaması muhtemel.

TDP değeri o peak değil. Kullanıldığı kasaya göre değişir Legion 7 Pro kasada 150-160W peak atabiliyor. Karşılaştırma çok doğruyu yansıtmıyor 13650HX döneminde bile çok berbat bir işlemciydi i7 olmayı bile hak eden bir işlemci değil kaldı ki R23 testinde 9955HX 2'ye katlaması muhtemel.

Biliyorum sadece sordum. Peak değeri belli olmasa da etki edebilir.