- Anakart: Acer Predator Helios Neo16.
- İşlemci: Intel Core i7 13700HX.
- Ekran kartı: RTX4060.
- İşletim sistemi: Windows 11 25h2.
110125 olarak başlayan ilk aldığım mavi ekran 110225 ikinci yediğim diğerini boş verin dump dosyaları burada:
Dump dosya linki.
Eki Görüntüle 198275
Eki Görüntüle 198276
Mavi ekran hataları genellikle donanım ya da yazılım sorunlarından kaynaklanır. Aşağıda, sistemdeki "BAD_POOL_CALLER" ve "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" hatalarına yönelik adım adım çözüm önerileri bulabilirsiniz:
Adım 1: Sürücü Güncellemeleri
-
NVIDIA Sürücüsünü Güncelleyin:
- NVIDIA'nın resmi web sitesine gidin ve RTX 4060 için en güncel sürücüleri indirin.
-
Anakart Sürücülerini Kontrol Edin:
- Acer'ın web sitesinden anakartınız için güncel sürücüleri kontrol edin.
Adım 2: Bellek Testi
-
Windows Bellek Testi:
- Başlat menüsüne "Windows Bellek Testi" yazarak programı açın. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp bellek testini gerçekleştirin.
Adım 3: Disk Hatası Taraması
-
CMD ile Disk Kontrolü:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Terminal (Admin)" seçeneğini seçin.
- Aşağıdaki komutu yazarak disk kontrolü yapın:
- Bilgisayarı yeniden başlatın.
Adım 4: Aygıtları Kontrol Etme
-
Aygıt Yöneticisi:
- Başlat menüsünden "Aygıt Yöneticisi"ni açın ve sarı noktaları kontrol edin. Gerekli aygıtların sürücülerini güncelleyin veya yeniden yükleyin.
Adım 5: Sistem Geri Yükleme
- Daha önceki bir tarihli bir geri yükleme noktası varsa, bu noktaya geri dönmeyi deneyin.
Adım 6: Temiz Üzerinden Kurulum
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Windows 11'i temiz kurulumu düşünün. Bu, yazılımsal sorunları ortadan kaldırır.
Adım 7: Donanım Kontrolü
-
Isı ve Güç Kaynağı:
- Sistem bileşenlerinin (özellikle işlemci ve ekran kartı) soğutmasını kontrol edin.
- Güç kaynağınızın yeterli gücü sağladığından emin olun.
Yukarıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, mavi ekran dump dosyalarını daha detaylı inceleyerek daha spesifik çözümler bulabiliriz.