Çözüldü i7 13700HX & RTX 4060 sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
  • Anakart: Acer Predator Helios Neo16.
  • İşlemci: Intel Core i7 13700HX.
  • Ekran kartı: RTX4060.
  • İşletim sistemi: Windows 11 25h2.

110125 olarak başlayan ilk aldığım mavi ekran 110225 ikinci yediğim diğerini boş verin dump dosyaları burada:
Dump dosya linki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mavi ekran hataları genellikle donanım ya da yazılım sorunlarından kaynaklanır. Aşağıda, sistemdeki "BAD_POOL_CALLER" ve "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" hatalarına yönelik adım adım çözüm önerileri bulabilirsiniz:

Adım 1: Sürücü Güncellemeleri​

- NVIDIA Sürücüsünü Güncelleyin:
- NVIDIA'nın resmi web sitesine gidin ve RTX 4060 için en güncel sürücüleri indirin.
- Anakart Sürücülerini Kontrol Edin:
- Acer'ın web sitesinden anakartınız için güncel sürücüleri kontrol edin.

Adım 2: Bellek Testi​

- Windows Bellek Testi:
- Başlat menüsüne "Windows Bellek Testi" yazarak programı açın. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp bellek testini gerçekleştirin.

Adım 3: Disk Hatası Taraması​

- CMD ile Disk Kontrolü:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Terminal (Admin)" seçeneğini seçin.
- Aşağıdaki komutu yazarak disk kontrolü yapın:
Kod:
bash
    chkdsk /f /r
- Bilgisayarı yeniden başlatın.

Adım 4: Aygıtları Kontrol Etme​

- Aygıt Yöneticisi:
- Başlat menüsünden "Aygıt Yöneticisi"ni açın ve sarı noktaları kontrol edin. Gerekli aygıtların sürücülerini güncelleyin veya yeniden yükleyin.

Adım 5: Sistem Geri Yükleme​

- Daha önceki bir tarihli bir geri yükleme noktası varsa, bu noktaya geri dönmeyi deneyin.

Adım 6: Temiz Üzerinden Kurulum​

- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Windows 11'i temiz kurulumu düşünün. Bu, yazılımsal sorunları ortadan kaldırır.

Adım 7: Donanım Kontrolü​

- Isı ve Güç Kaynağı:
- Sistem bileşenlerinin (özellikle işlemci ve ekran kartı) soğutmasını kontrol edin.
- Güç kaynağınızın yeterli gücü sağladığından emin olun.

Yukarıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, mavi ekran dump dosyalarını daha detaylı inceleyerek daha spesifik çözümler bulabiliriz.
Mavi ekran hataları genellikle donanım ya da yazılım sorunlarından kaynaklanır. Aşağıda, sistemdeki "BAD_POOL_CALLER" ve "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" hatalarına yönelik adım adım çözüm önerileri bulabilirsiniz:

Adım 1: Sürücü Güncellemeleri​

- NVIDIA Sürücüsünü Güncelleyin:
- NVIDIA'nın resmi web sitesine gidin ve RTX 4060 için en güncel sürücüleri indirin.
- Anakart Sürücülerini Kontrol Edin:
- Acer'ın web sitesinden anakartınız için güncel sürücüleri kontrol edin.

Adım 2: Bellek Testi​

- Windows Bellek Testi:
- Başlat menüsüne "Windows Bellek Testi" yazarak programı açın. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp bellek testini gerçekleştirin.

Adım 3: Disk Hatası Taraması​

- CMD ile Disk Kontrolü:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Terminal (Admin)" seçeneğini seçin.
- Aşağıdaki komutu yazarak disk kontrolü yapın:
Kod:
bash
    chkdsk /f /r
- Bilgisayarı yeniden başlatın.

Adım 4: Aygıtları Kontrol Etme​

- Aygıt Yöneticisi:
- Başlat menüsünden "Aygıt Yöneticisi"ni açın ve sarı noktaları kontrol edin. Gerekli aygıtların sürücülerini güncelleyin veya yeniden yükleyin.

Adım 5: Sistem Geri Yükleme​

- Daha önceki bir tarihli bir geri yükleme noktası varsa, bu noktaya geri dönmeyi deneyin.

Adım 6: Temiz Üzerinden Kurulum​

- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Windows 11'i temiz kurulumu düşünün. Bu, yazılımsal sorunları ortadan kaldırır.

Adım 7: Donanım Kontrolü​

- Isı ve Güç Kaynağı:
- Sistem bileşenlerinin (özellikle işlemci ve ekran kartı) soğutmasını kontrol edin.
- Güç kaynağınızın yeterli gücü sağladığından emin olun.

Yukarıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, mavi ekran dump dosyalarını daha detaylı inceleyerek daha spesifik çözümler bulabiliriz.

Artı -1 Eksi
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…