i7 13700K işlemciyi satıp Ryzen 7 5800X3D almak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AlpertunGa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 225
  • Etiketler Etiketler
    ryzen

AlpertunGa

Uzman
Arkadaşlar selam,

Yaklaşık 1 seneden beri i7 13700K işlemcimi kullanıyorum sıvı soğutucumla beraber. Çok fazla ısındığı için işlemcimi satıp Ryzen7 5800X3D almak istiyorum. Sizce bu mantıklı bir kararmı acaba ikilemde kaldım çok. Tabii işlemcimi satınca anakartımı da satmak zorunda kalacağım mecbur. Kullanmış olduğum sıvı soğutucum ise Masterliquid ML240L V2 Ryzen için uyuyor mu acaba bu da?

Ağırlıklı olarak oynamış olduğum oyunlar: Valorant, CS2, Steam PUBG gibi oyunlar oynuyorum. Ve bu belirtmiş olduğum işlemci yük altında Intel kadar ısınır mı 80 derecelere kadar. Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden. İşlemciyi de temiz 2.el bulup alacağım bütçe 11.000 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'ın belası bir işlemciymiş bu, nereden aldık bilmiyorum. Ben ileride Ultra 265K almayı düşünüyorum, bence biraz daha katıp 9800X3D falan al.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucun dandik bu arada, zaten bu işlemciler ısınan işlemciler pek dert edilecek yanları yok. AM5 topla en azından önü açık platform.

5800X3D alacağına AM5 platformuna yönelsen çok mantıklı.
Nasıl bir combo yapabiliriz peki hocam? AM5'e geçince ram felan değişmek zorunda kalacakmıyım? DDR4 çünkü.

Soğutucun dandik bu arada, zaten bu işlemciler ısınan işlemciler pek dert edilecek yanları yok. AM5 topla en azından önü açık platform.
Önerin nedir hocam AM5 olarak? Vallahi düzgün sıvı soğutmalarda bile bu işlemcinin ısındığını gördüm

Allah'ın belası bir işlemciymiş bu, nereden aldık bilmiyorum. Ben ileride Ultra 265K almayı düşünüyorum, bence biraz daha katıp 9800X3D falan al.
Ya ne sen sor ne ben söyleyeyim hocam oyuna giriyorum 500 FPS işlemci bir ısınıyor 250 FPS görüyorum sonra

Ben AMD'yi sevmiyorum, ama oyun için 9800X3D güzel diyorlar.

5800X3D, 12900K seviyesinde pek de mantıklı bir hareket olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…