Yer
İstanbul
Elimde MSI B450 A-PRO var ve 5600 işlemci kullanıyorum.
İşlemciyi satıp 2.el 5800X3D almış olsam bu anakartla nasıl bir sonuç ortaya çıkar? Elimde işlemci soğutucu var.
Sırasıyla zaman geçtikçe ekran kartı ve PSU şeklinde upgrade yapabilirim sisteme.

Ama bu işlemciyi alsam herhangi bir sorun yaşar mıyım bu anakartta?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa soğutması iyi olsa bile mosfetlerin limitlerini zorlarsa soğutamaz, aşırı ısı da işlemciyi limitler veya korumaya alır, bence Boost frekanslarında sıkıntı çıkarır, denemeden sonucu kestirmek zor.

Kasa soğutması iyi olsa bile mosfetlerin limitlerini zorlarsa soğutamaz, aşırı ısı da işlemciyi limitler veya korumaya alır, bence Boost frekanslarında sıkıntı çıkarır, denemeden sonucu kestirmek zor.

En iyisi şimdilik olan düzenden devam etmek hocam, teşekkür ederim yanıtlar için.

Kullanılabilir. B450 Tomahawk MAX ile 5800X kullanıyordum, CPU'yu OC ile 210W çektirdiğim senaryoda bile VRM sıcaklığı maksimum 87 dereceye çıkmıştı, ki bu işlemci o kadar güç tüketimine ulaşmıyor zaten. B450 Tomahawk MAX'i örnek verme sebebim de B450-A PRO ile tamamen aynı PCB'ye sahip olmasından kaynaklı. Sadece VRM soğutucuları farklı, o da elmayla armut düzeyinde farklı değil. Çok çok 10 derece fark ediyordur, ki default halde B450 Tomahawk MAX ile 61 derece VRM sıcaklığına ulaşıyordum 30 dakikalık Prime95 Small FFTs testinde. B450-A PRO da olsa olsa 70 derece görüyordur, ki 70 derece VRM sıcaklığı gayet kabul edilebilir bir sıcaklık.

Kullanılabilir. B450 Tomahawk Max ile 5800X kullanıyordum, CPU'yu OC ile 210W çektirdiğim senaryoda bile VRM sıcaklığı maksimum 87 dereceye çıkmıştı, ki bu işlemci o kadar güç tüketimine ulaşmıyor zaten. B450 Tomahawk Max'i örnek verme sebebim de B450-A Pro ile tamamen aynı PCB'ye sahip olmasından kaynaklı. Sadece VRM soğutucuları farklı, o da elmayla armut düzeyinde farklı değil. Çok çok 10 derece fark ediyordur, ki default halde B450 Tomahawk Max ile 61 derece VRM sıcaklığına ulaşıyordum 30 dakikalık Prime95 Small FFTs testinde. B450-A Pro da olsa olsa 70 derece görüyordur, ki 70 derece VRM sıcaklığı gayet kabul edilebilir bir sıcaklık.

Yanıt için teşekkürler hocam.
B450 A-PRO'daki VRM soğutucuları Tomahawk kadar değildir muhtemelen ama yine de büyük sayılırlar. Umarım alındığı takdirde bir sorun çıkmaz kullanılabilir.