Yer
Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi
Laptopta Görev Yöneticisi'ni açtığımda veya Ayarlar'da herhangi bir kategoriye girdiğimde, saçma bir şekilde 2-3 saniye donuyor. Keza son 2-3 gündür Chrome da ağırlaştı.

Kaynak kullanımına baktığımda CPU kullanımı %4-%15 arasında gidip geliyor. RAM tüketiminde ise 24 GB'ın 11,8 GB'ı kullanılıyor. GPU aktif değil, sadece CPU aktif. Ayrıca CPU için güç sınırı da 80 W.

GPU: RTX 5060
CPU: i7-14650HX
RAM: 24 GB
Sıcaklık değerleri: CPU için 45-60 °C, GPU için ise 35-40 °C.

Laptopta Görev Yöneticisi'ni açtığımda veya Ayarlar'da herhangi bir kategoriye girdiğimde, saçma bir şekilde 2-3 saniye donuyor. Keza son 2-3 gündür Chrome da ağırlaştı.

Kaynak kullanımına baktığımda CPU kullanımı %4-%15 arasında gidip geliyor. RAM tüketiminde ise 24 GB'ın 11,8 GB'ı kullanılıyor. GPU aktif değil, sadece CPU aktif. Ayrıca CPU için güç sınırı da 80 W.

GPU: RTX 5060
CPU: i7-14650HX
RAM: 24 GB
Sıcaklık değerleri: CPU için 45-60 °C, GPU için ise 35-40 °C.
Arka planda bir şey çalışıyor gibi %4 boşta fazla. Aynı cihaz 32 GB RAM boşta %1 veya %2 çalışıyor.

Arka planda Steam, Rainmeter, Translucent TB ve Wallpaper Engine çalışıyor, fakat bunlar çalışırken eskiden böyle saçmalamıyordu. Yeni yeni yapmaya başladı.
Windows dostum, ara sıra yapar, sonra düzelir. Kafaya takılacak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ama ne yapabilirim diyorsan, önce disk temizleme aracını admin olarak çalıştır, ne bulduysa sil. Sonrasında PowerShell'i admin olarak aç ve çalıştır:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bittiğinde restart yap makineyi. Sonra Windows Update denetle, onları da yap. Düzelirse ne ala, düzelmezse de cidden kafana takma, kendi kendine düzelir bir gün. İşini yapmana engel değilse düşünme.

Bittiğinde restart yap makineyi. Sonra Windows Update denetle, onları da yap. Düzelirse ne ala, düzelmezse de cidden kafana takma, kendi kendine düzelir bir gün. İşini yapmana engel değilse düşünme.
İşimi yapmaya engel değil de, güçlü bir cihaz olup böyle saçmalayınca insan bi' şüphelenmiyor değil. Bıktım bu Windows'un saçmalıklarından artık.

İşimi yapmaya engel değil de, güçlü bir cihaz olup böyle saçmalayınca insan bi' şüphelenmiyor değil. Bıktım bu Windows'un saçmalıklarından artık.

Windows'a, programlara Update gelmiş sapıtmış olabilir. Evvelden yoksa şimdi neden var sorusunun cevabı da belli aslında.

Programlardan biri bunu tetikliyor, silerek deneye yanıla ortaya çıkarırsın.

Windows'a, programlara Update gelmiş sapıtmış olabilir. Evvelden yoksa şimdi neden var sorusunun cevabı da belli aslında.

Programlardan biri bunu tetikliyor, silerek deneye yanıla ortaya çıkarırsın.
Bilgisayarı güncelleyip deneyeceğim. Bu zamana kadar neden güncellemedim bende bilmiyorum, normalde ilk geldiği gibi güncellerdim.