chtr

Uzman
Merhaba,

Aşağıdaki sistemde standart fanlara ek olarak kasanın üstünedeki alana iki fan daha taktım.
CPU soğutucu olarak Thermalright kule tipi çift fanlı soğutucu ekledim.

Boşta ve internet sayfaları açıkken 32-38 arasında geziyor sıcaklık. %100 yük testinde130 watta kadar CPU çıktığında 5 dakikalık test sonunda Max gördüğüm sıcaklık 62 derece. Oyunlarda henüz denemedim ısı ortalaması sizce nasıl? Merak edenler için istediği uygulama ve konfigürasyonla test yapıp ekran görüntüsü paylaşabilirim. Ayrıca oyun oynarken PSU'nun yetmemesinden çekiniyorum bu konuda da öneri ve tavsiyelerinizi yazabilirsiniz.
  • Ekran kartı: Zotac RTX 4070 Super 12 GB
  • İşlemci: Intel i7 14700F CPU
  • Kasa: Thermaltake S200 TG ARGB•
  • Güç kaynağı: Thermaltake 650W 80+
  • RAM: 32 GB

Ekran Alıntısı1.webp

Ekran Alıntısı2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Aşağıdaki sistemde standart fanlara ek olarak kasanın üstünedeki alana iki fan daha taktım.

Boşta ve internet sayfaları açıkken 32-38 arasında geziyor sıcaklık. %100 yük testinde130 watta kadar CPU çıktığında 5 dakikalık test sonunda Max gördüğüm sıcaklık 62 derece. Oyunlarda henüz denemedim ısı ortalaması sizce nasıl? Merak edenler için istediği uygulama ve konfigürasyonla test yapıp ekran görüntüsü paylaşabilirim. Ayrıca oyun oynarken PSU'nun yetmemesinden çekiniyorum bu konuda da öneri ve tavsiyelerinizi yazabilirsiniz.

Eki Görüntüle 143966

Eki Görüntüle 143967

O işlemci tam yükte 130W çekmez, o güç yarısına anca yeter, stok ayarlarda 250W üzeri çekmesi gerekiyor bu tüketimde de çift kule tipi soğutmayla 95+ derece görür işlemci.

Merhaba,

Eki Görüntüle 143966

Eki Görüntüle 143967
Cok guzel sicaklik degeri 62 derece. Bu sogutucuyu intel icin cok fazla onerdiklerini gordum, ileride upgrade yapmak isterseniz oneririm.

Cok guzel sicaklik degeri 62 derece. Bu sogutucuyu intel icin cok fazla onerdiklerini gordum, ileride upgrade yapmak isterseniz oneririm.
Çok teşekkürler hocam sıvı soğtuma işi bakımıyla falan uğraşmak zor geliyor. bu soğtucuyuyla kaç derece aldıklarını merak ettim.

O işlemci tam yükte 130W çekmez, o güç yarısına anca yeter, stok ayarlarda 250W üzeri çekmesi gerekiyor bu tüketimde de çift kule tipi soğutmayla 95+ derece görür işlemci.
14700K ve KF ile karıştırıyorsunuz sanırım bunun specte 215W yazıyor ama hiçbir uygulamada 215w çıkartamadım. uygulama öneriniz varsa test edeyim.

specte 215W yazıyor ama hiçbir uygulamada 215w çıkartamadım. uygulama öneriniz varsa test edeyim.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler hocam sıvı soğtuma işi bakımıyla falan uğraşmak zor geliyor. bu soğtucuyuyla kaç derece aldıklarını merak ettim.

14700K ve KF ile karıştırıyorsunuz sanırım bunun specte 215W yazıyor ama hiçbir uygulamada 215w çıkartamadım. uygulama öneriniz varsa test edeyim.

specte 215W yazıyor ama hiçbir uygulamada 215w çıkartamadım. uygulama öneriniz varsa test edeyim.
Prime95 SmallFFT ya da Linpack Extreme.

Cok guzel sicaklik degeri 62 derece. Bu sogutucuyu Intel icin cok fazla onerdiklerini gordum, ileride upgrade yapmak isterseniz oneririm.
Çok teşekkürler hocam sıvı soğtuma işi bakımıyla falan uğraşmak zor geliyor. Bu soğtucuyuyla kaç derece aldıklarını merak ettim.

14700K ve KF ile karıştırıyorsunuz sanırım bunun Spec'te 215W yazıyor ama hiçbir uygulamada 215W çıkartamadım. Uygulama öneriniz varsa test edeyim.

Spec'te 215W yazıyor ama hiçbir uygulamada 215W çıkartamadım. Uygulama öneriniz varsa test edeyim.

Bir şeyle karıştırmıyorum, o işlemci tam yükte 250W+ güç çeker.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim ama bu merakı olmayana laf anlatamazsın cümleleriyle egonuzun hangi yanını okşamaya çalışıyorsunuz anlamadım zira sizin söylediğinize yanlış ya da imkansız, yanlış konuşuyorsunuz diyen olmadı. https://www.intel.com/content/www/u...-33m-cache-up-to-5-40-ghz/specifications.html https://www.intel.com/content/www/u...-33m-cache-up-to-5-60-ghz/specifications.html buyrun bakın default değerlere. Tabi ki var olan değerlerin üzerine çıkabilir zaten aşağı yukarı en stabil değerler kağıt üzerinde yazar, sizinki defaultta 383e çıkar, başkasının 400e çıkar öbürünün 365te kalır. Bilemeyiz. Merakım olmasa günler önce açtığım konu için gelip tekrar yazmazdım. Son olarak iki testi de yaptım anlık 160 üstüne çıkmadı yine. anakartımda sınırlama var mış az önce öğrendim. MSI B760M-P DDR5. Zaten i7 cpu bu anakarta fazla gibi şimdilik ihtiyacım yok ama ileride daha performanslı anakarta geçince denerim artık.