Merhaba,
Arkadaşım bu ay Gaming.gen.tr üzerinden bu sistemi almış. BIOS, Ekran kartı, driverları ve Windows'u güncel. XMP açık ve kapalıyken denendi aynı sonuç. Herhangi bir oyunu oynarken genelde oyundan atıyor. Goose goose Duck'ta bile attığı oldu siz düşünün.

Onun dışında arkadaşım yayınlar açıyor. Yayınlarda da direkt PC kapanıyor. Her 3-4 saatlik yayında en az 1 kere yaşanıyor.

CPU'ya ve Ekran kartına stres testi yaptım. Stres testleri ve Sistem bileşenleride altta var. CPU stres testini başlatınca bir anlığına 100W'lara çıkıyor. Sonra birden 65W altına yeniden düşüyor. CPU limitlendirilmiş falan mı acaba?

1735250139864.webp

1735250155663.webp

1735250169775.webp

1735250188304.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen benzer bir işlemciye sahip üyeye yardım ederken, bu işlemcilerde yaşanan sorunlar ile ilgili bir sürü yabancı makale okudum. Ayrıca güncel oynadığım UE oyunlarında da, sürekli stutter ve çökme sorunları yaşayanlar Intel işlemci kullananlar oluyor. Halen bu sorunları çözememişler gibi duruyor.

Delta Force çıktığından beri oynuyorum. Ryzen 7 5700X ve 4060 var. İnsanların bahsettiği FPS düşmelerini yaşamadım. FPS kusursuz değil ama düşme yaşanınca öyle göze batacak bir takılma yaşamıyorum. Sadece oranlar değişiyor. Benzer konulara da göz attım, sorunu en çok Intel işlemci veya AMD ekran kartı olanlar yaşıyor. Elbette AMD işlemci ve NVIDIA'i ekran kartlarında da yaşayanlar var. Oyun kusursuz değil yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen benzer bir işlemciye sahip üyeye yardım ederken, bu işlemcilerde yaşanan sorunlar ile ilgili bir sürü yabancı makale okudum. Ayrıca güncel oynadığım UE oyunlarında da, sürekli stutter ve çökme sorunları yaşayanlar Intel işlemci kullananlar oluyor. Halen bu sorunları çözememişler gibi duruyor.

Delta Force çıktığından beri oynuyorum. Ryzen 7 5700X ve 4060 var. İnsanların bahsettiği FPS düşmelerini yaşamadım. FPS kusursuz değil ama düşme yaşanınca öyle göze batacak bir takılma yaşamıyorum. Sadece oranlar değişiyor. Benzer konulara da göz attım, sorunu en çok Intel işlemci veya AMD ekran kartı olanlar yaşıyor. Elbette AMD işlemci ve NVIDIA'i ekran kartlarında da yaşayanlar var. Oyun kusursuz değil yani.

Sistem toplama konusunda üretici kaynaklı sorunlardan dolayı yakında herkes mükemmeliyetçi olacak gibi. Ne kadar dikkatli olursak olalım illa bir problem çıkıyor.

Eğer bilgisayar elektrik kesilmiş gibi aniden kapanıyorsa sorun muhtemelen kasanın içerisindeki güç kaynağı.
En baştan beri düşündüğüm buydu. Araştırdığımda hep 750w yetiyor diyiyorlar i7-14700F ve RTX 4070Tİ Super için. Belki sorun gücün yetmesi değil direkt psu sorunludur.

Yayın yapıcam diyen adama intel öneren kimse artık mağazada Allah akıl fikir versin. Satamadıkları işlemciyi işten anlamayanlara kakalıyorlar.