Bütçe
15.000-20.000 TL

Arda Türkçü

Çalışkan
Yer
Yalova
Sistemim aşağıdaki gibidir. Bütçe 15-20 bin civarı, bu sisteme bu işlemciyi düşündüm. Daha iyi ne alabilirim? Teşekkürler.
  • RTX 4060.
  • 32 GB 3200 MHz RAM.
  • i3 12100F.
  • B660M MSI anakart.

i7-14700K o sistem için çok dengesiz kaçar. Elindeki RTX 4060 ve B660M anakartla o işlemcinin hakkını veremezsin, hem anakartın VRM'leri çok ısınır hem de işlemci ekran kartına göre gereksiz güçlü kalır. İlla tüm bütçeyi gömeceğim diyorsan elindekileri çıkarıp AM5 platformuna (7800X3D gibi) geçmek çok daha ileriye dönük bir hareket olur, 14700K'ya o anakartta yazık etme derim.

i7-14700K o sistem için çok dengesiz kaçar. Elindeki RTX 4060 ve B660M anakartla o işlemcinin hakkını veremezsin, hem anakartın VRM'leri çok ısınır hem de işlemci ekran kartına göre gereksiz güçlü kalır. İlla tüm bütçeyi gömeceğim diyorsan elindekileri çıkarıp AM5 platformuna (7800X3D gibi) geçmek çok daha ileriye dönük bir hareket olur, 14700K'ya o anakartta yazık etme derim.

Bunu tavsiye edenler oldu, o yüzden bunu yazdım bu sistemde en iyi performansı alabileceğim işlemci nedir? Bütçem aşağı yukarı 20 bin TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel 1700 pin mantıklı olan 14600KF ve 14700 var onun dışında para harcamaya değmez zaten, işlemci overkill kalıyor yani yüksek. Soğutman çok sağlamsa anakartı da yükseltirsen VRAM sıcaklık muhabbeti daha dengeli olur tam performans alırsın, tabii bütçe dahilinde ne kadar mantıklı olur onu bir düşünmek gerek.

Sadece işlemci almayla bitmez. 'hayvan' gibi güç çekiyor, verimsiz işlemci, iyi bir soğutma lazım. Ayrıca anakartın tam modeli nedir? Eğer entry level bir anakart ise onun da değişmesi gerekir.

MSI 660M bomber DDR4 TPM 2.0 modeli, açıkçası ne almam gerektiğini bilmiyorum şu an Intel'in yeni nesil stok fanını kullanıyorum ama hem işlemci + kule tipi soğutucu önerirseniz ikiniside alabilirim toplam bütçem 20 bin civarı.

MSI 660M bomber DDR4 modeli, açıkçası ne almam gerektiğini bilmiyorum şu an Intel'in yeni nesil stok fanını kullanıyorum ama hem işlemci + kule tipi soğutucu önerirseniz ikiniside alabilirim toplam bütçem 20 bin civarı.

Elinizdeki parçaları satıp AM5 sokete geçmeye ne dersiniz? Çok çok daha mantıklı olur. Ölü sokete yatırım yapmış olacaksınız yoksa.

Elinizdeki parçaları satıp AM5 sokete geçmeye ne dersiniz? Çok çok daha mantıklı olur. Ölü sokete yatırım yapmış olacaksınız yoksa.

Bütün sistemi yaklaşık 2 yıl önce aldım ama şu anda 2. el bilgisayar piyasası çok ölü satmaya kalksam zarar edeceğim ve bütçemi aşar, i312100F'i daha iyi bir işlemci ile değiştirme niyetindeyim sadece, çalışıyorum ve bunları satıp yenilerini alacak eforu harcayamam.

Bütün sistemi yaklaşık 2 yıl önce aldım ama şu anda 2. el bilgisayar piyasası çok ölü satmaya kalksam zarar edeceğim ve bütçemi aşar, i312100F'i daha iyi bir işlemci ile değiştirme niyetindeyim sadece, çalışıyorum ve bunları satıp yenilerini alacak eforu harcayamam.
İ5 14600K + Phantom Spirit yapabilirsiniz. Ama yine anakart yetersiz kalacak, VRM'ler cehennem gibi olur. Termal throttle'a girer.

Aynen şu an 7500X3D işlemci 14700K'dan daha ucuz, sistemi satması da kolay değil ikinci el siteleri ölücü kaynıyor. Yeni sistem almaya bütçen varsa; eskiyi tek tek parça parça yüksek fiyattan koyup normal fiyattan satabilirsin ama çok uzun sürüyor, yeni sistemi bugün için pahalı almış olsanda ilerleyen zamanlar için ucuza gelmiş olacak, bir de GPU krizi diye muhabbet çıkardılar. @Arda Türkçü.