Keremm

Uzman
Yer
İstanbul
  • Anakart: ASUS TUF Gaming Z790-Plus Wi-Fi
  • İşlemci: Intel Core i7 14700KF
  • Ekran kartı: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 Super
  • İşletim sistemi: Windows 11 23H2 (İS derlemesi 22631.4602)

Merhaba. Bilgisayarı başlattığımda TUF Gaming BIOS logosunda 2-3 dakika bekledikten sonra mavi ekran hatası ile karşılaştım. Normalde bu aşamayı bildiğiniz gibi hızlı geçiyor aslında.

Sistemi 10.12.2024 21:35 veya 21:40 civarında açtım ve bu aralıkta hata aldım muhtemelen.

Minidump dosyası, uygulama olay günlüğü ve yönetim olay günlüğünü aşağıdaki Google Drive linkinde bulabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• M1.webp
    M1.webp
    76,9 KB · Görüntüleme: 68
Intel 13 ve 14.nesillerde ciddi problemler oldu. Belki işlemciniz zarar görmüştür. Son BIOS güncellemelerini yaptınız mı?

Merhaba, bu konuyu başından beri takip ediyorum BIOS güncellemelerini hep zamanında güncelleme yayınlanır yayınlanmaz yaptım. Ayrıca o sorunlu dönemlerde hiç problem yaşamadım. Şu an uzun süre PC'yi kullanmayınca Power Supply'dan kapalı tutuyorum açtığımda ise bazen arada böyle şeyler oluyor. Siz minidump dosyasına ve olay günlüğüne baktınız mı? İşlemciyle alakalı bir durum var mı?

Desteklerinize ihtiyacım var.
@bicy

Son düzenleme:
Minidump dosyalarına baksam bile anlayabilecek kadar teknik bilgim yok ne yazık ki. Sadece 13.nesil intel kullanıcısı olarak bilgi vermek istedim. Geçmiş olsun. Benzer mavi ekran hatalarını yakın zamana kadar bende yaşadım.