Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, Dark Freezer X94 kule tipi soğutucu var. Bir hafta önce orijinal MX-6 termal macun da sürdüm. Cyberpunk 2077'de 72 derecelerde geziyor. Sizce iyi mi bu yaz sıcaklarında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence normal değil, aynı işlemciden bende de var, kule tipi soğutucu ve bakkaldan alınan termal macun ile stres testi yapınca max 65 oluyor.

123.webp

Bence normal değil, aynı işlemciden bende de var, kule tipi soğutucu ve bakkaldan alınan termal macun ile stres testi yapınca Max 65 oluyor.
Eki Görüntüle 173098

Test sonuçları ve oyunlar farklı oluyor hocam. Ben OCCT test yapınca ortalama 60 aldığım test oyunda 70 derecelere yakın oluyor. Test ettiğim programda CPU kullanımı %100 olsa bile 3.5 GHz oyunda ise; 4.5 veya 4.8 GHz oluyor bu gibi etkenler ve havaların hala tam serinlememiş olması nedeniyle normal bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek etken termal macun mu peki? Kasa ortam sıcaklığı kule tipi modeli gibi etkenler yok mu peki?
Kendinle kıyaslamana göre evet daha iyi değerler alıyorsun fakat konu sahibinin mevcut sıcaklığı kritik diyebileceğimiz bir seviyede değil. Ek olarak bahsedildiği gibi sıcaklığı etkileyen etkenler var. @5481
Etkenler önemli tabii ki fakat benim kullandığım soğutucu arkadaşın kullandığı soğutucuya göre hem daha kötü hem de kullandığım termal macun cidden berbat. Bunları göz önünde bulundurunca bana pek normal gelmedi. Yoksa dediğiniz gibi 72 derece çok değil. Yük altında ideal.