Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Kafayı yemek üzereyim. Daha dün takır takır 2.80GHz alan cihaz ne oldu da düştü?
Olay şu: Temel hızı 3,40 olan bir işlemcim bulunuyor ama şimdi nedense 0.20 ila-1,56 arası çalışıyor, çıkmıyor.
İnternette ne ararsam baktım araştırdım her şeyi denedim. Bilgisayarı yeniden başlattım. Yüksek performansa aldım, çekirdeklerin hepsini çalıştırdım. Hatta overclock bile yaptım ama sonuç değişmedi. Sıcaklık değerleri gayet normal görünüyor. Dün de tam güçte çalışmıyordu fakat dün en azından 2.80GHz alıyordum. İdare ediyordum. Şu anki değerlerle internette bile gezinemiyorum, Windows uygulamalarını zar zor açıyorum. Dün çok iyiydi fakat bugün ne olduysa bilgisayar bezdirdi beni. SS atamıyorum çünkü Lite kullanıyorum.

Görev Yöneticisi penceresi şu şekilde: CPU: %5.

0, 23-1, 56 GHz arası değişiyor fakat ne olursa olsun 1, 57'ye bile çıktığını görmedim. Google'da saatlerce araştırdım her şeyi denedim fakat olmuyor. Yardım edin ne olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum her şey iyi hoş da bu tarz konularda sistem bilgilerini ve durumunu (ısı ve frekans değerlerini HWiNFO benzeri programlardan) belirtmeyi de unutma.

OC sonrası frekans düştüğünü belirttiniz. Ayarları sıfırlayıp eski haline getirip bir de öyle bakın.
Sorun başından beri ne imiş biliyor musunuz? BIOS ayarlarını sıfırladım ve her şey düzeldi...

Hatta şu an 3,40GHz temel hızlı işlemci 3,70 GHz'de çalışıyor.

Ah be hocam, başta yapmanı önermiştim zaten...
Bilmiyorum ama aynı sorun tekrar başladı. Yine forumlardaki her şeyi denedim. Powershell/Cmd komutları, Güç planları, BIOS ayarları vb akla gelebilecek her şey. Bugün nedense aynı hatayı tekrar alıyorum. 0.20GHz, en fazla 1,56 oluyor

yardım edermisiniz? bugün aynı şey tekrar olduda.

Nasıl düzelttiğim;
1- Bios ayarlarını sıfırladım.
2- Turbo Boost modunu aktive ettim.

Son düzenleme: