Sistemde RTX 5060 ve i7 6700 var. İşlemci %100'de çalışıyor fakat ekran kartı %13 gibi komik rakamlarda çalışıyor. Fortnite'ta eski kartım olan GTX 960'tan daha düşük FPS alıyorum. Ayrıca takılma ve donmalar da oluyor, ne yapmalıyım? Diğer oyunlarda test edip konuyu güncelleyeceğim.

Eki Görüntüle 207203
İşlemci yetersizliğinden dolayı darboğaz yaşıyorsun. İşlemcini yükseltmen gerekli.

Hocam daha çok işlemci kullanan çok oyun oynuyorum daha yüksek bir işlemci almam mantıklı olur mu?
5600x olur, 5700x bulursan temizinden o da olur ama düz 5600 de o GPU'ya yeterli olacaktır.

Undervolt ile çözülebilecek bir şey değil. Neredeyse 10 yıllık işlemci, daha hemen hemen 1 yaşında olan bir kartı nasıl beslesin?

Son düzenleme:
İşlemci gecikmesinden dolayı darboğaz yaşıyorsun. İşlemcinin yükseltilmesinin gerekliliği.

5600X olur, 5700X bulursan temizinden o da olur ama düz 5600 de o GPU'ya yeterli olacaktır.

Undervolt ile çözülebilecek bir şey değil. Neredeyse 10 yıllık işlemci, daha hemen hemen 1 yaşında olan bir kartı nasıl beslesin?

Tamam hocam birkaç aya 5700X alayım.

İşlemci yetersizliğinden dolayı darboğaz yaşıyorsun. İşlemcini yükseltmen gerekli.

5600x olur, 5700x bulursan temizinden o da olur ama düz 5600 de o GPU'ya yeterli olacaktır.

Aslında K serisi olsaydı 4.5GHz O.C yapar durumu biraz kurtarabilirdi. Şansızlık olmuş.

Piyasa durumunu bilmiyorum ama. Temiz bulamazsanız 5600X'te olur.

Hocam işlemcinin temizi kirlisi nasıl oluyor anlamadım zaten çok dayanıklı parçalar fiziksel hasar dışında bozulanını görmedim ben.

Bütçeye göre değişir ancak elinde DDR4 RAM'ler varsa 2. el temizinden bi' R5 5600 + B450/B550 anakart çekersin. DDR5 topla derdim normalde ama RAM'ler ateş pahası olmuş, elinde varsa direkt ondan devam et kesinlikle.

Hocam kartın fanı oyunda değilken bile yüksekte çalışıyor 24 derece oldu kart nasıl düzeltebilirim bu sorunu.

Bütçeye göre değişir ancak elinde DDR4 RAM'ler varsa 2. el temizinden bi' R5 5600 + B450/B550 anakart çekersin. DDR5 topla derdim normalde ama RAM'ler ateş pahası olmuş, elinde varsa direkt ondan devam et kesinlikle.

MSI Afterburner açıkken fanlar sürekli dönüyormuş rahatsız ettim kusura bakma.

Son düzenleme:
Hocam işlemcinin temizi kirlisi nasıl oluyor anlamadım zaten çok dayanıklı parçalar fiziksel hasar dışında bozulanını görmedim ben.
Temizden kastım; mümkünse fatura garanti olması, ilk sahibinden alınması, işlemcinin yeni satın alınmış vb. özelliklere sahip olması. 5700x yeni bir işlemci değil lakin üretimi bitti diye biliyorum yanlış olmasın. Kabaca mümkün olan en yakın tarihte alınmış olması ve ilk sahibinden alıyor olmak daha iyi olur elbette. İşlemciler genelde sıkıntısız parçalar oluyorlar zaten. Yeter ki pinler yamulmasın.

Temizden kastım; mümkünse fatura garanti olması, ilk sahibinden alınması, işlemcinin yeni satın alınmış vb. özelliklere sahip olması. 5700X yeni bir işlemci değil lakin üretimi bitti diye biliyorum yanlış olmasın. Kabaca mümkün olan en yakın tarihte alınmış olması ve ilk sahibinden alıyor olmak daha iyi olur elbette. İşlemciler genelde sıkıntısız parçalar oluyorlar zaten. Yeter ki pinler yamulmasın.

Tamamdır hocam 5800X le arasında 1000-1500 fark var sizce 5800X almaya değer mi?