hikoo

Çalışkan
Herkese iyi günler dilerim.

Dün GTA 5 oynarken bir anda bilgisayar mavi ekran verdi ve saniyesinde mavi ekran kayboldu bu yüzden herhangi bir şey okuyamadım. Bu olaydan yaklaşık bir hafta önce React Native uygulamasını emülatör üzerinde denerken uygulama içerisinde butona fazla bastığımda yine mavi ekran verdi ve saniyesinde kayboldu ve bu olay sonrası bilgisayar kendini 3 kez safe modda açtı.
Geçen sene bilgisayarda Windows kurulu olan SATA SSD ve yüksek boyutlu oyunları kurduğum hard disk bozuldu. Bunların yerine M.2 SSD ve yeni bir hard disk aldım. Bu değişiklikler sonrası bilgisayar hiç eskisi gibi olmadı SATA SSD'de 7-8 saniyede açılan bilgisayar M.2 SSD ile 13-15 saniye arasında açılmaya başladı ve herhangi bir zamanda tarayıcıda dolaşırken, oyun oynarken vs. bir anda ne uzun ne kısa bir bip sesi vermeye başladı. Bu sorunlar biraz canımı sıkmaya başladı bu nedenle sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Windows dosyası içerisinde minidump klasörü yok.

Bilgisayar özellikleri:
  • Windows 10 Pro.
  • Intel Core i7-7700K
  • ASUS Z270'e anakart.
  • ASUS ROG GTX1080.
  • G.Skill 8 GB 3000MHz RAM X2.
  • Samsung M.2 980 EVO 500GB.
  • Seagate 2 TB hard disk.
  • SanDisk 240GB SATA SSD.

Bizlere mavi ekran minidump dosyası gönderirsen seviniriz.

Okuyunca bile içim daraldı, geçmiş olsun. Minidump paylaştıktan sonra Hard Disk Sentinel'den disklerinizin sağlığını, HDDTune ile de (Quick Scan'ı kapatıp) disklerinizin sektörlerini, son olarak da Memtest86 ile de RAM'lerinizi kontrol edebilir misiniz?

Bizlere mavi ekran minidump dosyası gönderirsen seviniriz.
İki yerden de baktım ama minidump klasörü yok yanlış yere mi bakıyorum acaba

Okuyunca bile içim daraldı, geçmiş olsun. Minidump paylaştıktan sonra Hard Disk Sentinel'den disklerinizin sağlığını, HDDTune ile de (Quick Scan'ı kapatıp) disklerinizin sektörlerini, son olarak da Memtest86 ile de RAM'lerinizi kontrol edebilir misiniz?
testler bitince ekran görüntülerini ekleyeceğim

MemTest86-Report-20250113-132824 || hard diski quick scan yaptım hızlı olması için

Dosya Ekleri

• klasör.webp
    klasör.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 51
  • cmdMinidump.webp
    cmdMinidump.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 45
  • m2SSD.webp
    m2SSD.webp
    87,6 KB · Görüntüleme: 47
  • ssd.webp
    ssd.webp
    87,3 KB · Görüntüleme: 51
  • harddisk .webp
    harddisk .webp
    87,4 KB · Görüntüleme: 42
  • hardDiskSentinel.webp
    hardDiskSentinel.webp
    78,5 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Sağlığı düşük olan disk, sistemin kurulu olduğu disk mi?
Yok sistem m2 ssd'ye kurulu

Konuyu açtığımdan beri ilk defa bu sabah mavi ekran hatası aldım. Bilgisayar açıldı, şifreyi girdikten sonra bir bip sesi geldi ve ardından masaüstü açıldı. Microsoft Edge'i açtığım anda bilgisayar dondu ve tekrar mavi ekran yedim. Minidump klasörü yine Windows klasöründe oluşmadı.

31 Ocak'tan sonra Valorant'ı güncellerken iki kez arayla bip sesi geldi ve sonrasında bilgisayar tekrar mavi ekran verdi. Minidump klasörü yine oluşmadı. Minidump klasörünün oluşması için ne yapmam gerekiyor veya Minidump'a alternatif bir şey var mı?

Son düzenleme: