Merhaba, artık Apple cihazlarım evde fazla olduğu ve senkronize çalışmak istediğim için, ve müzik yapmak istediğim macOS kurmak istiyorum ama en güncel sürümü kullanmak, AirDrop vs çalışsın istiyorum. Yani birebir bir orijinal Mac gibi çalışsın istiyorum. Bu sistemde neleri değiştirmem gerek?

İşlemci: i7-7820X
Anakart: MSI-X299 Pro.
RAM: 64 GB DDR4 3000MHz (16x4)
Ekran kartı: RTX 2070 Super.
SSD:Kioxia 500GB Exceria G2 lRC20Z500gg8 2100-1700 MB-sn NVMe PCI-e M.2 SSD hard disk.

Başka ekran kartı lazım. AMD'de 400, 500, Vega, Navi 10 ve Navi 20 kartların bazıları destekleniyor en güncel. Intel'de 11. Nesil iGPU'lar. NVIDIA'da eski sürümlerde çalışması şartıyla bazı eski kartlar çalışıyor. Sizin kartınız bunlardan birisi değil.

Başka ekran kartı lazım. AMD'de 400, 500, Vega, Navi 10 ve Navi 20 kartların bazıları destekleniyor en güncel. Intel'de 11. Nesil iGPU'lar. NVIDIA'da eski sürümlerde çalışması şartıyla bazı eski kartlar çalışıyor. Sizin kartınız bunlardan birisi değil.
Ekran kartını değiştirsem sadece yeterli mi ? RX 6600 olur mu mesela ?

Ekran kartını değiştirsem sadece yeterli mi? RX 6600 olur mu mesela?

X299 siradan kurulumlara gore biraz ugrastirabilir.

X299 siradan kurulumlara gore biraz ugrastirabilir.
Hocam tanıdıkta 5700xt var, onunla direkt takaslasam, tahoe için sorun yaşamam değil mi ? Kusura bakmayın tabloya baktım ama tahoe yazmadığı için kafam karıştı da.

Native desteği bulunan çoğu AMD kartın güncel sürümde de desteği devam ediyor. O kart ile takaslamadan önce bence EFI işini hallet. Ekran kartın desteklenmiyor olsa bile kurulum aşamasına gelebiliyorsun. Yarın öbür gün pişman olma diye önerim bu olur. X299 sistemden birebir mac performansı alabilmen için çok vakit ve emek harcaman lazım. Her soruyu buraya sorarak ilerleyemezsin. Benim tam zamanlı işim var, her anında ben olmayacağım. Zor şeyler değil, kendini vermen gereken şeyler. AirDrop gibi konular için de ufak tefek pürüzler olabiliyor. Bunları göz önünde bulundur mutlaka. Sistem güzel fakat mac bu kadar kritik ise satıp Mini veya MB almak en mantıklısı keza ortada bir tecrübe bulunmuyor anladığım kadarı ile.

Native desteği bulunan çoğu AMD kartın güncel sürümde de desteği devam ediyor. O kart ile takaslamadan önce bence EFI işini hallet. Ekran kartın desteklenmiyor olsa bile kurulum aşamasına gelebiliyorsun. Yarın öbür gün pişman olma diye önerim bu olur. X299 sistemden birebir mac performansı alabilmen için çok vakit ve emek harcaman lazım. Her soruyu buraya sorarak ilerleyemezsin. Benim tam zamanlı işim var, her anında ben olmayacağım. Zor şeyler değil, kendini vermen gereken şeyler. AirDrop gibi konular için de ufak tefek pürüzler olabiliyor. Bunları göz önünde bulundur mutlaka. Sistem güzel fakat mac bu kadar kritik ise satıp Mini veya MB almak en mantıklısı keza ortada bir tecrübe bulunmuyor anladığım kadarı ile.
Oyun oynamak yerine zamanımı buna vereyim hocam, evet tecrübem yok ama, sisteme ilana koyup satmayı veya takaslamayı da denedim kimse yanaşmadı maalesef.

Ölü soket ve eski sistem. Ucuz fiyat biçmedikten sonra kimse yanaşmaz. Daha güncel, ileriye dönük ve GPU bakımından da performanslı sayılabilecek sistemler mevcut. Oyun oynamak yerine bir süre vakit ayırıp baştan sona kurulum, ACPI gibi konulara göz at. Sistemin için bolca ACPI ve Kernel yamalaması gerekecek çünkü.