Ecuetos

Çalışkan
Merhaba iyi Sosyaller,

Yeni bir ekran kartına geçmeyi planlıyorum. Fakat aklımda birkaç tane soru var. Çok uzatmadan uzman dostlarımın görüşlerini almak istiyorum. Öncelikle sistemimi yazayım.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B360 H Gaming
  • Ekran Kartı: ASUS GTX 1060 3GB
  • İşlemci: Intel i7-8700
  • RAM: 32 GB 2666 MHz (Anakartın desteklediği en yüksek değer)
  • Depolama: 1TB SSD C Diski + 120GB SSD + 500GB HDD
  • PSU: 700W FSP Gold
  • Monitör: Dell G2724D 27 inc 2K IPS panel
  • KASA: Dark N10 Advanced (Kırmızı fan LED'li model)
Bu kasaya yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Aklımda birkaç tane model var. Fakat bu modelleri seçerken darboğaz yaşar mıyım, hangisi benim sistemime en uygunu olur vs. Tercih etmem gereken ekran kartı nedir? Normalde 4000 serisi alacaktım fakat düzgün taksit imkanı olmadığı için vazgeçtim ve direkt 5000 serisine yöneldim.

Normalde MSI RTX 4060 Ti veya MSI RTX 4070 Super alacaktım. 5000 serisinde Amazon'da 9 ay vade farksız taksit seçeneğini gördüğüm için bu modellere yönelmeyi tercih etmek istedim. Ayrıca 3X fan tercih edemiyorum çünkü kasaya sanırım boyutu yetmiyor ama yeterse eğer RTX 5070 Ti bile düşünebilirim. Yetmediğini düşünerek şu an için RTX 5070 serisinden iki tane kart düşünüyorum.

Bunlardan hangisini tercih etmeliyim? Dediğim gibi 3X fan kasaya sığacak derseniz RTX 5070 Ti önerisi de alabilirim ama derseniz ki bunlar gerçekten kötü kartlar 4000 serisi al, iki seçenek de orada var. MSI RTX 4060 Ti veya MSI RTX 4070 Super...

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının fiyatına sistem alırsan muhtemelen daha memnun olursun. 8700 çok güçsüz işlemci. Sonradan güncellerim diyorsanız alınabilirler peşin fiyatına 9 taksit iyi gibi.

Kasanız advanced versiyonunun özelliklerini bulamadım ama diğer N10 Pro ile aynı ise 40 cm ekran kartı desteği var demektir. Yani sığmayacak ekran kartı yoktur muhtemelen.

Bu sistem bence emekli edilmeli, ikinci sistem olarak kullanılmalı veya satılmalı. Ancak yeni sistemi kendiniz tek tek indirim kovalayarak toplayacaksanız önce ekran kartını almakla başlayabilirsiniz. Ekran kartını bu sistemde kullanırsınız. Sonra sırasıyla diğer bileşenleri de yenilersiniz ve sonunda elinizde yeni bir sistem kalır.

RX 9070 veya 9070 XT de düşünebilirsiniz. 5070 ve 5070 ti da olabilir. En ucuzunu bulup almak mantıklı bence. Şu an indirim pek göremedim ama kasım fırsatı kovalayın ve marka çok ayırt etmeden en çok indirime gireni alın derim ben.

Bu sisteme RX 9070 XT öneren arkadaş dikkatimi çekerken konu sahibinin RTX 5070 peşinde olduğunu gördüm. Gerçekten ilginç işler. 40K'ya ekran kartı alıp da i7-8700 ile darboğazdan oyun oynayamamaktan ise sistemi komple sat, git hazır sistem al.

Bu sisteme RX 9070 XT öneren arkadaş dikkatimi çekerken konu sahibinin RTX 5070 peşinde olduğunu gördüm. Gerçekten ilginç işler. 40K'ya ekran kartı alıp da i7-8700 ile darboğazdan oyun oynayamamaktan ise sistemi komple sat, git hazır sistem al.
Önermem sebebi zaten konun sahibi RTX 5070 peşinde olması. Yazarken başta dedim komple satıp AM5 platforma geçin diye. İler de sistemi değiştirmeyi düşünüyor ise bilemeyiz.

Herkesin yorumu için teşekkür ederim. Peki 4060TI nasıl olur? Benim komple sistem yenileyecek bütçem yok. Tekrardan ıvır zıvır da uğraşmak istemiyorum, aşırı zamanım da yok zaten. Amacım bir kart alıp iyi kötü oynatsın bi 5-6 sene daha beni götürsün. 4060TI nasıl olur bu durumda sizce? Veya daha da az para harcayıp düz 3060 alınabilir. 9 taksit 12.800TL'ye Amazonda satılıyor.

Herkesin yorumu için teşekkür ederim. Peki 4060 Ti nasıl olur? Benim komple sistem yenileyecek bütçem yok. Tekrardan ıvır zıvır da uğraşmak istemiyorum, aşırı zamanım da yok zaten. Amacım bir kart alıp iyi kötü oynatsın bir 5-6 sene daha beni götürsün. 4060 Ti nasıl olur bu durumda sizce? Veya daha da az para harcayıp düz 3060 alınabilir. 9 taksit 12.800TL'ye Amazon'da satılıyor.

Aslında bütçeniz 5060 veya 4060 Ti hazır sistemlere yetiyor. Sadece karta parayı basmak mantıksız. 5060 veya dengi kartlar ne kadar performans istediğinize bağlı 5-6 sene götürür.

Aslında bütçeniz 5060 veya 4060 Ti hazır sistemlere yetiyor. Sadece karta parayı basmak mantıksız. 5060 veya dengi kartlar ne kadar performans istediğinize bağlı 5-6 sene götürür.
İstediğim oyunu 70-80+ FPS açsın bana yeterli. Ki onları da rahat rahat yapabilecek gibi duruyor. O zaman gidip direkt 3060 gibi bir kart almak daha mantıklı gibi?

Peki anakart, ram, işlemci üçlüsünü değiştirip, sonra da ekran kartıyla beraber boşa çıkan ürünleri de satıp ekran kartını ilerleyen süreçte almayı düşünmez misiniz? O işlemci ile alacağınız her güncel kart darboğaz yapacaktır.