DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Thermaltake'in 750W bir güç kaynağını kullanıyorum ve sadece 4+4 CPU beslemesi var. Şu ana kadar 2 aydır 12900K kullanmaktayım ve hiçbir sorun yaşamadım. 5.1 GHz'de OC yaparak da kullandım yine bir sorun yaşamadım ama yeşil forumda falan bazı insanlar epey abartarak anlatmış. Bir sorun çıkartır mı sizce bu durum, çoklayıcı falan mı almalı yoksa PSU mu değiştirmeli, böyle devam mı etmeli? Anakartım Asus Prime Z790-P Wi-Fi D4. Bundan önce de Gigabyte B600M DS3H'yle kullandım ve yine sorunsuzdu ki onun sadece 8 pin girişi vardı, Asusun'sa 12.

Thermaltake'in 750W bir güç kaynağını kullanıyorum ve sadece 4+4 CPU beslemesi var. Şu ana kadar 2 aydır 12900K kullanmaktayım ve hiçbir sorun yaşamadım. 5.1 GHz'de OC yaparak da kullandım yine bir sorun yaşamadım ama yeşil forumda falan bazı insanlar epey abartarak anlatmış. Bir sorun çıkartır mı sizce bu durum, çoklayıcı falan mı almalı yoksa PSU mu değiştirmeli, böyle devam mı etmeli? Anakartım ASUS Prime Z790-P Wi-Fi D4. bundan önce de Gigabyte B600M DS3H'yle kullandım ve yine sorunsuzdu ki onun sadece 8 pin girişi vardı, asusun'sa 12.

5950X'i 4pin beslemeye sahip anakarta takan biri vardı o yük altında hata alıyormuş.
Büyük ihtimalle buna benzer bir olaydan bahsediyorlar, senin anakartın kaliteli seviyede bu konuda sıkıntı olmaz.
FX8350 sistemimde hem OC hem de normal şekilde kullanırken 4pin besleme ile kullanıyordum (anakartta 8pin giriş var) bir sıkıntı olmadı biraz da anakartla alakalı.
Bu zamana kadar 8Pin'de sıkıntı olmamışsa ileridede olmaz sanırım.

5950X'i 4pin beslemeye sahip anakarta takan biri vardı o yük altında hata alıyormuş.
Büyük ihtimalle buna benzer bir olaydan bahsediyorlar, senin anakartın kaliteli seviyede bu konuda sıkıntı olmaz.
FX8350 sistemimde hem OC hem de normal şekilde kullanırken 4pin besleme ile kullanıyordum (anakartta 8pin giriş var) bir sıkıntı olmadı biraz da anakartla alakalı.
Bu zamana kadar 8Pin'de sıkıntı olmamışsa ileridede olmaz sanırım.

Anlıyorum hocam. 2 ayda hiçbir sorun olmadı zaten Z serisine gectim, öncekine göre daha kaliteli bir anakart. Bu halde de bir sorun yok. Zaten PSU'da CW var, birkac seneye sorun olursa ileride bir ara bu bahaneyle aradan çıkartırım.