Pureblood

Uzman
  • Anakart: MSI B760 GAMING PLUS WIFI
  • İşlemci: i9 13900F
  • Ekran Kartı: MSI RTX 3090 SUPRIM X
  • İşletim Sistemi: WİNDOWS 11 ENTERPRISE
İnternet üzerinden maç izlemek için belirli bir siteye giriyorum, siteye girdikten 3-4 dakika sonra sistem mavi ekran veriyor. Sistem yeniden başladıktan sonra aynı sitede tekrar mavi ekran verdi, bilgisayarı yeni topladım ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geldi, bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Anakart: MSI B760 Gaming Plus Wi-Fi
  • İşlemci: i9 13900F
  • Ekran Kartı: MSI RTX 3090 Suprim X
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise
İnternet üzerinden maç izlemek için belirli bir siteye giriyorum, siteye girdikten 3-4 dk sonra sistem mavi ekran veriyor. Sistem yeniden başladıktan sonra aynı sitede tekrar mavi ekran verdi, bilgisayarı yeni topladım ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geldi, bunun sebebi ne olabilir?

XMP ayarı açık mı?

Hocam mümkün değil sistem sadece 1 haftalık.
Bu işlemciler bozuk üretim. Son 1 aydır işlemci sorunlarından haberiniz yok galiba. Bir şey yapmasan da bozuluyor. Bozuk üretim. Biraz araştırın zaten göreceksiniz. Siz yine de BIOS güncellemesi varsa onu yapın veya 1-2 haftaya gelir gelince yapın. Düzelebilir. Mikro kod güncellemesi gelecek işlemciye.

Bu işlemciler bozuk üretim. Son 1 aydır pek haberlerden haberin yok galiba. Bir şey yapmasan da bozuluyor. Bozuk üretim. Biraz araştırın zaten göreceksiniz. Siz yine de BIOS güncellemesi varsa onu yapın veya 1-2 haftaya gelir gelince yapın. Düzelebilir. Mikro kod güncellemesi gelecek işlemciye.

Var hocam.

Güncelleme: Sürekli yapmaya başladı ve sistem açık, 2 dakika sonra öylece donup kalıyor.

RAM veya işlemci kaynaklı bir sorun olabilir mi?
İşlemci bozuk ise sistem hiç açılmama yapmaz mıydı?