14900K güç limiti kaldırıldığında şartlar elverişliyse 400W güç çekiyor, stok hali 280W çekiyor, Intel istiyorsanız yeni çıkacak seriyi bekleyin büyük oranda düzelteceklerdir işlemcileri, şu an güç tüketimi ve performans olarak AMD çok önde.
Önermiyorum hocam Intel yine çılgınlık yapıp tekrardan yeni sokete geçecek şimdiden LGA-1700 almak saçmalıktır ayrıca 7800X3D'den çok geride bir işlemci ayrıca fırın gibi yanıyor Turbo'da 300W'e ulaşmakta 7800X3D öneririm AM5 zen 7'e kadar desteklenecek.
Intel uretim teknolojisinde uzun yillar yerinde saydi. Bu yuzden islemcilerinin performansini arttirabilmek icin harcadigi guce yuklendi. O islemci 250W'tan fazla guc harciyor. Hatta turbo modda 400W'a kadar ciktigini soyleyenler var. Gecen gun biri anlik 500W gordum dedi. Bu kadar cok guc harcayinca cok cabuk bozuluyor. O yuzden elinizdekini satip AM5'e gecmeniz daha yerinde olur.
Önermiyorum hocam Intel yine çılgınlık yapıp tekrardan yeni sokete geçecek şimdiden LGA-1700 almak saçmalıktır ayrıca 7800X3D'den çok geride bir işlemci ayrıca fırın gibi yanıyor Turbo'da 300W'e ulaşmakta 7800X3D öneririm AM5 zen 7'e kadar desteklenecek.
14900k güç limiti kaldırıldığında şartlar elverişliyse 400W güç çekiyor, stok hali 280W çekiyor, Intel istiyorsanız yeni çıkacak seriyi bekleyin büyük oranda düzelteceklerdir işlemcileri, şu an güç tüketimi ve performans olarak AMD çok önde.
14. Nesil sonrası soket zaten değişti, yeniler 2 nm civarında bir üretimle gelecek, tasarımda değişti zaten, AMD benzeri güç çeker eskisi gibi fırın olmaz, ama performans işini çözerlermi bilemiyorum.