Selamünaleyküm arkadaşlar. Arctic Liquid III 360 RGB sıvı soğutma var ve bu işlemci için yeterli olur mu?

2025 yılı için i9 14900K serisi işlemci alınır mı? Teşekkürler.

Bence AMD tarafına geç çok fazla iddia var işlemcilerde. Paslanma, yüksek watt tüketimi, mavi ekran sorunları vb.

Selamünaleyküm arkadaşlar. Arctic Liquid III 360 RGB sıvı soğutma var ve bu işlemci için yeterli olur mu?

2025 yılı için i9 14900K serisi işlemci alınır mı? Teşekkürler.

14900K güç limiti kaldırıldığında şartlar elverişliyse 400W güç çekiyor, stok hali 280W çekiyor, Intel istiyorsanız yeni çıkacak seriyi bekleyin büyük oranda düzelteceklerdir işlemcileri, şu an güç tüketimi ve performans olarak AMD çok önde.

2025 yılı için i9-14900K serisi işlemci alınır mı? Teşekkürler.

Önermiyorum hocam Intel yine çılgınlık yapıp tekrardan yeni sokete geçecek şimdiden LGA-1700 almak saçmalıktır ayrıca 7800X3D'den çok geride bir işlemci ayrıca fırın gibi yanıyor Turbo'da 300W'e ulaşmakta 7800X3D öneririm AM5 zen 7'e kadar desteklenecek.

Vallahi bende de 14700k var AMD geçeceğim bir 35-40 bin lazım :D
Kaç derece görüyor ki

Intel uretim teknolojisinde uzun yillar yerinde saydi. Bu yuzden islemcilerinin performansini arttirabilmek icin harcadigi guce yuklendi. O islemci 250W'tan fazla guc harciyor. Hatta turbo modda 400W'a kadar ciktigini soyleyenler var. Gecen gun biri anlik 500W gordum dedi. Bu kadar cok guc harcayinca cok cabuk bozuluyor. O yuzden elinizdekini satip AM5'e gecmeniz daha yerinde olur.
Tamamdır teşekkür ederim

Önermiyorum hocam Intel yine çılgınlık yapıp tekrardan yeni sokete geçecek şimdiden LGA-1700 almak saçmalıktır ayrıca 7800X3D'den çok geride bir işlemci ayrıca fırın gibi yanıyor Turbo'da 300W'e ulaşmakta 7800X3D öneririm AM5 zen 7'e kadar desteklenecek.
Teşekkürler

Teşekkürler

Son düzenleme:
14900k güç limiti kaldırıldığında şartlar elverişliyse 400W güç çekiyor, stok hali 280W çekiyor, Intel istiyorsanız yeni çıkacak seriyi bekleyin büyük oranda düzelteceklerdir işlemcileri, şu an güç tüketimi ve performans olarak AMD çok önde.

Yeni seri yeni soket ile gelecek hatta sızdırılmıştı sanırım LGA-1951 daha fazla pin = daha fazla güç ihtiyacı yeni seri dahada fırın olacaktkr.

Yeni seri yeni soket ile gelecek hatta sızdırılmıştı sanırım LGA-1951 daha fazla pin = daha fazla güç ihtiyacı yeni seri daha da fırın olacaktkr.

14. Nesil sonrası soket zaten değişti, yeniler 2 nm civarında bir üretimle gelecek, tasarımda değişti zaten, AMD benzeri güç çeker eskisi gibi fırın olmaz, ama performans işini çözerlermi bilemiyorum.