i9-14900K & RTX 4090 sistemde bitmeyen mavi ekran hataları

2FAN

Becerikli
  • Anakart: MSI MEG Z790 ACE MAX
  • İşlemci: Intel i9-14900K
  • Ekran Kartı: MSI RTX 4090 Gaming X Trio 24G
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhabalar,

Daha önce aldığım mavi ekran hatası yüzünden bilgisayara format atıp temiz kurulum yaptım. Herşey en güncel versiyona sahip durumda ancak halen mavi ekran hatası alıyorum. Bu sefer farklı bir hata verdi aşağıya link olarak ekliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

PSU ve RAM nedir?

Aynı özelliklere sahip full sıvı soğutması olan tanıdığım var onda da sürekli mavi ekran crash oluyor.

PSU ve RAM nedir?

Corsair Vengeance RGB 48 GB 2x24 DDR5 7000Mhz CL40 Ram ve MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ Gold Full Modüler Power Supply bulunuyor.

Aynı özelliklere sahip full sıvı soğutması olan tanıdığım var onda da sürekli mavi ekran crash oluyor.
Yani ben hiç almıyordum sistemi toplayalı 1.5 sene oldu son birkaç haftadır durduk yere mavi ekran hatası vermeye başladı.

Mavi ekran dosyasına bir göz attım Vgk.sys (sanırım valorantın hile koruması) diye bir dosya hata vermiş. Bu hatayı nerede alıyorsunuz? Valorant oynarken mi yoksa günlük kullanımda mı?

Mavi ekran dosyasına bir göz attım Vgk.sys (sanırım valorantın hile koruması) diye bir dosya hata vermiş. Bu hatayı nerede alıyorsunuz? Valorant oynarken mi yoksa günlük kullanımda mı?
LoL kurmuştum onu açtım mavi ekran hatası verdi. Şuan sistem neyi kursam alerji kapıp mavi ekran hatası veriyor sanki.

LoL kurmuştum onu açtım mavi ekran hatası verdi. Şuan sistem neyi kursam alerji kapıp mavi ekran hatası veriyor sanki.
Tamam o halde bu hata veren dosya sanırım Riot Client Vanguard adlı programdan. Görev yöneticisinden başlatma kısmından Riotla alakalı ne var ne yok kapatın. Bir de öyle deneyelim.

Tamam o halde bu hata veren dosya sanırım Riot Client Vanguard adlı programdan. Görev yöneticisinden başlatma kısmından Riotla alakalı ne var ne yok kapatın. Bir de öyle deneyelim.
Şuan sorunsuz açıldı ama umarım sorun devam etmez.

13. ve 14. nesil intel işlemcilerdeki sorun yüzünden olabilir. İlk iş BIOS güncelleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…