ilkaymdv

Çalışkan
Öncelikle herkese merhaba, desteklerinizi bekliyorum. Sistemimin bileşenleri şu şekilde:
Ekran Kartı: PNY GeForce RTX 5080 EPIC-X RGB OC
İşlemci: Intel Core i9-14900K
Anakart: MSI B760M PROJECT ZERO (MS-7E14)
RAM: 2x16 GB Corsair Vengeance RGB DDR5-7200 MHz CL34
CPU-soğutucu: MSI MAG 360R
SSD: Samsung 970 EVO gen3 2 TB

Valorant'da 1080p'de düşük ayarlarda 350-390 arası FPS'lerde dolaşıyor (duruma göre inip çıkıyor); daha düşük sistemde daha iyi performans alanları gördüm.
Birçok girdiğim oyunda beklediğimin altında FPS aldım.

Cinebench'de CPU multi testinde CPU sıcaklık ve frekans değerlerini aşağıya bıraktım. Ayrıca Z-GPU ile 5080'i de test edip bıraktım ve Cinebench'de GPU testinde 110+ binlerde geziyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, yardımcı olur musunuz lütfen?

Ekran görüntüsü 2026-07-27 233444.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-27 235152.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
14900K gibi bir işlemciye, özellikle rekabetçi oyun senaryosunda push-pull konfigürasyonu şart. İşlemci termal darboğaza giriyor ve frekans kısıyor. @Ayhan Dönmez

Zaten 14. nesil ve önceki neslinde de sorunlar vardı.

MSI, intikam serisi ve 14900K. Görünce bir irkildim diyebilirim. :) Sabır diliyorum kullanıcısına. Umarım problemi çözebilir. 14700K degrade ettikten sonra çünkü Intel RMA kabul etmek zorunda kaldı, LGA 1700'deki olaylar herkesin malumu.

Ekran kartı ve ramleri çıkartıp geri kalanı camdan aşağı atayım mı ne dersiniz ? 😁
MSI, intikam serisi ve 14900K. Görünce bir irkildim diyebilirim. :) Sabır diliyorum kullanıcısına. Umarım problemi çözebilir. 14700K degrade ettikten sonra çünkü Intel RMA kabul etmek zorunda kaldı, LGA 1700'deki olaylar herkesin malumu.
14900K gibi bir işlemciye, özellikle rekabetçi oyun senaryosunda push-pull konfigürasyonu şart. İşlemci termal darboğaza giriyor ve frekans kısıyor. @Ayhan Dönmez

Zaten 14. nesil ve önceki neslinde de sorunlar vardı.

Son düzenleme:
Ekran kartı ve ramleri çıkartıp geri kalanı camdan aşağı atayım mı ne dersiniz ?
Uygun fiyata elden çıkarıp AM5 geçilebilir.

Ya da çok kısa zamanda Nova Lake bLLC ile gelecek olan LGA 1954 soketli Intel'e geçebilirsin. Resmi olarak söylemediler ama 3 nesil desteleyecekler yeni soketi. Ben olsam Intel'i beklerdim.

Uygun fiyata elden çıkarıp AM5 geçilebilir.

Ya da çok kısa zamanda Nova Lake bLLC ile gelecek olan LGA 1954 soketli Intel'e geçebilirsin. Resmi olarak söylemediler ama 3 nesil desteleyecekler yeni soketi. Ben olsam Intel'i beklerdim.
çok değerli bilgiler teşekkür ederim. bende beklemeyi düşünebilirim elime biraz para toplarım üstüne bunları elden çıkartıp geçebilirim

Hocam kullandığınız kart, bütün kartların üstünde OC girilmiş 2775 ama oyunlarda merak ediyorum, ne kadar boostluyor.
hocam ben de tam performansını alabileceğim bi cpu ile denemek isterim. bilmiyorum tam şuan stabil değil gibi sistem