i9-14900KS & RTX 4090 sistemde çeşitli mavi ekran sorunları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sagapuju
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 189
  • Etiketler Etiketler
    i9 14900ks

sagapuju

Üyecik
Donanımım şu şekilde
  • i9 14900KS
  • TUF 4090
  • G.Skill Trident Z 2x48 CL36 7200MHz
  • ASUS 1200 PSU
Arkadaşlar geçen sene topladığımdan beri mavi ekran siyah ekran hataları bitmek bilmiyor. YouTube izliyorum sayfa çöküyor. Dosya açıyorum siyah ekran veriyor, yeniden başlatıyor. Format atıyorum her şeyi tekrar kurmaya çalışıyorum driver kurarken siyah ekran veriyor hata kodlarını paylaşıyorum. 1 senedir her yolu denedim RAM değiştirdim olmadı. Uzaktan yardımcı olabilecek bu işlerden anlayan birine ihtiyacım var.

7200 de zaten kararsız olduğu için hep 6000 de kullanmaya çalıştım oda kısa süre. Hep fabrika ayarlarında kullandım

Buradan denedin mi sürücü kurulumunu.

Çöpe mi atalım işlemciyi ayhan hocam işlemcinin işi bittimi. nasıl bi çözümle ilerleyebilirim. Voltaj kısımlarını vs hiç bilmiyorum

7200 de zaten kararsız olduğu için hep 6000 de kullanmaya çalıştım oda kısa süre. Hep fabrika ayarlarında kullandım.

Umarım işlemci kaynaklı bir problem değildir ama anlattığın her şey direkt I9-14+ faciasını işaret ediyor. Hani işlemcin 14900KS olmasa farklı nedenler olabilir mesela ekran kartı sürücüsü hatası derdik, PSU'da voltaj dalgalanması var derdik ya da SSD kontrolcüsü cortlamış derdik. Ama elindeki parça sabıkalı.

İfadeler: X99
Buradan denedin mi sürücü kurulumunu.
Denedim manuel kurmayı bile denedim. Olmuyor. Mutlaka bi akslik oluyor bilgisayarda her yolu denerken bişey çıkıyor

Satıyım dicem alan adama yazık. Çöpe atayım dicem biton para…

Çöpe mi atalım işlemciyi ayhan hocam işlemcinin işi bittimi. nasıl bi çözümle ilerleyebilirim. Voltaj kısımlarını vs hiç bilmiyorum

Başka bir işlemci ile denersen sorunun çözüldüğünü göreceksin zaten. RMA sürecine girmesi lazım çipin, satıcı ile iletişime geç. Garantisi vs. devam ediyor mu, bilmiyorum. Intel uzunca süre RMA kabul ediyordu bu çiplere, süreyi vs. uzatmıştı. Ben elimdekinden o vakitler kurtulduğum için şu anda net olarak süreye hakim değilim. Ama kesinlikle çip sorunu bu, çok yaşayan var. Ben de yaşadım, hiçbir şey yaptırmaz sana sistemde. Sokette Bent pin vs. yoksa durum bu. Montaj hatalarını dışlayarak konuşuyorum yani. En baştan itibaren vardı, diyorsun çünkü. BIOS ile de alakalı olmaz bu, eski Mikrokod hemen degrade edecek bir şey değil. Örneğin 1 yıl öyle kullanırsın, çip voltaj isteği artar. Bu geri dönüşsüz bir şey.

Denedim manuel kurmayı bile denedim. Olmuyor. Mutlaka bi akslik oluyor bilgisayarda her yolu denerken bişey çıkıyor

Satıyım dicem alan adama yazık. Çöpe atayım dicem biton para…

Intel Global destek birimiyle iletişime geç, ya da aldığın yer ile. Bir hal çaresini bulursun, umutsuz durum yok. İlk andan itibaren mi var, yoksa bir süre sonra mı gelişti? Az daha detay vererek anlatırsan sevinirim.

Teknik servis göndersen de adamların yapacağı o. 12400F takıp bakacak, diyecek çip arızası var. RMA yolu görünür, değişen bir şey olmaz. LGA 1700 çok sorunlu, 14900K'lar keza öyle.

Sokette Bent pin vs. olmadığından emin ol, ilk andan itibaren varsa ya Bent pin vardır ya da işlemci Faulty'dir. Başka ihtimal yok senin senaryoda. Çok yaygın bir durum çünkü. Başka bir çip denenecek.

Tam olarak mevzu bu işte. LGA 1700 soket yapısı zaten baştan aşağı falso, işlemciler de üzerine tüy dikti.

@sagapuju Intel global ile RMA süreci başlatmak en mantıklısı çünkü yerel servisler e bu çalışıyor deyip geri gönderebilir ama global direkt değişim yapıyor genelde.

Satın aldığın yere ilk yaz bakalım onlar yardımcı olacaklar mı RMA için. Yoksa kendi başına faturan ile Global RMA'da süreci yürütmen lazım.

İşine yarayabilecek linkler;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…