Başka tercih olmadığı sürece Wraith'ten uzak durulması gerek.

O kadar erken sevinmeyin, koşullarının 5. maddede "koruyucu jelatin veya ambalaj kaldırılırsa kesintisiz iade yapılmaz" diyor.

Oysaki bu konuyla ilgili Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği madde 13 açıktır.

Bu firmayı Ticaret Bakanlığı'na şikâyet etmek şart oldu.
WTF bu doğruysa nasıl iade değişmiş oluyor? Aynı tas aynı hamam devam o zaman?

Son düzenleme:
Ne yazdıklarının önemi olmasa da yasal süreç tüketicinin aleyhine işliyor, asıl sorun bu.

2699 TL iken aldığım farenin iadesini reddettikleri için konuyu hakem heyetine taşıdım. 3 ay sonra iade kararı verilse de o zamana kadar farenin fiyatı 3499 TL olmuştu ama benim hesabıma yatan para -doğal olarak- fatura tutarı kadar oldu. Kutusunu açtıktan hemen sonra iade etmek istediğim, bilgisayara bile bağlamadığım bir ürün için hukuka aykırı şekilde iademi reddettikleri, sonucu lehime olacak yasal süreç de uzun sürdüğü için otomatikman 800 TL zarara girdim. Çünkü aynı fareyi almak için fatura tutarından bu kadar daha fazla ödemem gerekecek.

Benim başka bir fare daha alabilecek maddi durumum olduğu için benlik bir sorun yok, beklerim. Ama bayramlardan topladığı parayla, son kalan harçlığıyla ihtiyacını almaya çalışan ne yapsın?

Hakem heyeti süreci 6 aya kadar sürebiliyor. Sürecin sonuçlanması için 6 ay bekleyecek, o zamana kadar adam hem ihtiyacını alamayacak hem de 6 ay sonra -enflasyondan dolayı- fiyatların artması durumunda aynı paraya benzer ürünleri de muhtemelen alamayacak. Ama adamın iade alacağı para yine aynı kalacak.

Bilmem anlatabildim mi?

Aynısı başıma geldi, ben de gerekli mercilere başvurdum. Bu yazıyı yazdığımdan itibaren 100 gün falan geçti ve hâlâ iade olup olmayacağını bilmiyorum. İade olsa bile enflasyondan ötürü yine zararda olacağım.