Amazon İade süresini 30 günden 14 güne düşürdü!

Thanos

Üstün
Bu yıl içerisinde önce değişim hakkını, ondan sonra ise Türkiye'de ve Amazon'un sadece Türkiye'deki kullanıcılarından 30 günlük iade hakkını elektronik ürünlerde tamamen kaldırdılar. Koskoca Amazon bir yıl içerisinde böyle bir adım attıysa, kim bilir ne kadar suistimal ettiler. Yakında pazardan çekileceklerini duyururlarsa şaşırmam. Bu konuda hiç gündem olmamış, sessizce bir karar almışlar sanırım. Temsilciye neden böyle diye sorduğumda, Nisan ayında böyle bir karar vermişler. Konuyla ilgili düşünceleriniz neler?

Aslında 14 gün yeterli bir süre, 30 gün olması ise bir rahatlık vermiyor değildi. Şahsen ben 21.gunde iade ettiğim ürünüm olmuştu suistimal icin değildi elbette ama böyle olmasına üzüldüm insanların tercih etme sebebi dahi oluyordu.

Bir laptopa baktım şimdi hala 30 gün yazıyor.
Ürünü teslim aldıktan sonra kontrol edin, vitrinde 30 gün olarak görünür. 30 günlük iade zaten elektronik ürünlerde kalktı, diğerlerinde değil.

Son kaleyi de kaybettik. Şu haliyle de HB, TY'den falan daha iyi haldedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
30 günlük iade güvencesi zaten başlı başına saçmalık. Mesela bir müşteri bir ürünü bir aya yakın kullanacak ve iade edecek, bu durumdan oluşan maddi zararı kim karşılıyor peki = Amazon.

Bir üründe bir sorun varsa (özellikle Elektronik olanlarda) en fazla 1 hafta içinde belli eder kendini, 1 ay resmen şark kurnazlarına "Gel suistimal et." çağrısı olmuş.

Ürünü teslim aldıktan sonra kontrol edin, vitrinde 30 gün olarak görünür. 30 günlük iade zaten elektronik ürünlerde kalktı, diğerlerinde değil.
Kitaplarda da iade süresi 14 gün olmuş. Demek ki bu durum sadece elektronik için geçerli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…