Makaleler
13
Yer
İstanbul
Herkese selam,

Amazon üzerinden Razer Viper V3 Pro sipariş ettim. Elime gelen ilk ürün sorunluydu, değişim yaptılar. Değişimden gelen üründe sorunlu denk geldi. Dedim artık yeter, ben iade yapayım, iade talebi açtım. Sonra iadeden vazgeçtim, değişim istedim ve değişim yaptılar son kez.

Olay burada başlıyor; elime yeni gelen farede de biraz sorun var, artık bunu da iade ederim farklı model alırdım dedim. Fakat; ilk paragrafta yazdığım iade talebi üzerinden bana para iadesi yaptılar, mouse da bende. Müşteri hizmetlerine sordum, dedim sisteminizde ne gözüküyor, onlar da iade gözüküyor dedi.

Uzun lafın kısası; hem ücret iade oldu hem de mouse bende kaldı, bedavaya denk gelmiş oldu Viper V3 Pro. Burada sistemsel bir hata mı var acaba?

Müşteri memnuniyeti açısından para iadesi yapılmadı yani. Sistemsel hata var sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada'da bana oldu benzeri. Lokma parçaları almıştım. Sistem iadeye düşürdü paramı verdi, 1 gün sonra kargom geldi. Bende aradım böyle böyle anlattım, bana ürün sizde kalabilir dediler. 1 hafta sonra tekrar arandım işte satıcı bize ulaştı, ürün gelmiş ancak iade edilmiş. Ben siz kendiniz kalabilir dediniz dedim, şimdi böyle söylüyorsunız. Özür mözür diledi kapattı. Acaba arka planda kim ödedi parasını merak ettim. Sistemsel hatalar çok.

Bizim başımıza gelmez ah ulan. Amazon bazen böyle kıyak geçiyor, Reddit'te çok gördüm böyle konu.

Bu yüzden dünyanın en büyük e-ticaret sitesi. İnternetten alışverişte gözüm kapalı alışveriş yaptığım tek yer Amazon.

Hayırlı olsun ürün. Benzer bir durum daha ucuz bir üründe benim de başıma geldi geçen hafta.

Yaşadığınız sorunlar nelerdi hocam peki? Depo ürünleri miydi vs.?

Amazon böyle konularda eli bol. Bayağı bırakıyor ürünü size ve parasını veriyor. Tabii denk gelirse. :D
Bizim başımıza gelmez ah ulan. Amazon bazen böyle kıyak geçiyor, Reddit'te çok gördüm böyle konu.
Bu yüzden dünyanın en büyük e-ticaret sitesi. İnternetten alışverişte gözüm kapalı alışveriş yaptığım tek yer Amazon.

Hayırlı olsun ürün. Benzer bir durum daha ucuz bir üründe benim de başıma geldi geçen hafta.
Bence yanlış anladınız. Ben ürünü iade etmek istedim, para iadesi yaptılar ürün bende kaldı gibi bir durum olmadı.

İade talebi vardı, o talebi iptal edip değişim istedim, hem değişim oldu hem iptal ettiğim iade talebi üzerinden para iadesi oldu.
Yaşadığınız sorunlar nelerdi hocam peki? Depo ürünleri miydi vs.?
Kalite kontrol hatası olan ürünler denk geldi.

Bence yanlış anladınız. Ben ürünü iade etmek istedim, para iadesi yaptılar ürün bende kaldı gibi bir durum olmadı.

İade talebi vardı, o talebi iptal edip değişim istedim, hem değişim oldu hem iptal ettiğim iade talebi üzerinden para iadesi oldu.
Tamam işte burada Amazon'un takdir edilen tarafı bunun peşine düşmemesi. Başka bir firma olsa o ürünü alana kadar uğraştırırdı. Amazon bu tarz durumlarda kullanıcı lehine kararlar vererek güven sağlıyor. Arada fiyat farkı makulse Amazon tercih ediyorum mesela. Ürünün sorunsuz ulaşma garantisi yok. Satış sonrası destek almak istiyorum çünkü.