ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Kiptaş konutlarında oturuyorum, bina 2020'de yapılmış. Olası bir İstanbul depreminde durum nedir? Zeminine baktığımda sanırsam orta sınıflı zemin vardı. Bu arada forumdakilerin Kiptaş'ta yaşamadığını biliyorum, tahmininizi merak ettim. 2020 olması en azından avantajlı olur mu? Giriş kattayım bir ayağımı uzatmamla sitede geniş alana çıkabiliyorum. Yeni taşındım daha bugün geldik 50 yıllık evimizden.

Kimse ne olacağını bilemez ama yapım yılının önemli olduğunu sanmıyorum. Çünkü daha önceki depremlerde daha inşa edileli birkaç ay olmuş veya bir yıl olmuş yepyeni evler de yıkıldı. Önemli olan düzgün inşa edilmesidir.

Hala evlerin altına yapılan marketler, fırınlar, bakkallar vb. kolon kesme, izinsiz yapılan düzeltmeler ve delikler falan yapıyorlar. Bu tarz şeyler genelde evin yıkılmasına sebep oluyor.

Kimse ne olacağını bilemez ama yapım yılının önemli olduğunu sanmıyorum. Çünkü daha önceki depremlerde daha inşa edileli birkaç ay olmuş veya bir yıl olmuş yepyeni evler de yıkıldı. Önemli olan düzgün inşa edilmesidir.

Hala evlerin altına yapılan marketler, fırınlar, bakkallar vb. kolon kesme, izinsiz yapılan düzeltmeler ve delikler falan yapıyorlar. Bu tarz şeyler genelde evin yıkılmasına sebep oluyor.
Altında hiç bir şey yok, önceki evimizde A101 vardı. İBB yapımı yani. Tamamen geniş alan ve yeşil alan bırakılmış. Site içerisi. En azından önceki evimizden rahat olur umarım.

Altında hiç bir şey yok, önceki evimizde A101 vardı. İBB yapımı yani. Tamamen geniş alan ve yeşil alan bırakılmış. Site içerisi. En azından önceki evimizden rahat olur umarım.
İmkanınız varsa depreme karşı kontrol ettirin. Onun dışında yapılabilecek bir şey yok, buradan birilerinin tahmin etmesi bir şeye yaramaz ki. Tahminle olmaz bu iş.

Ben de çok eski bir evden taşındım 7-8 ay önce. Bu evi 2023 depreminden sonra kontrol ettirmişler, ne kadar doğru bilemem fakat güvenilir olduğuna inanıyorum. Yaklaşık 600 sayfalık rapor tutulmuş, birkaç sayfası da açık şekilde bina girişinde yazılı. Riskli olarak değerlendirilmediği yazıyor. Siz de böyle bir şey yaptırabilirsiniz.

Ev ne kadar sağlam olsa da deprem sonrası yaşanacaklar daha tehlikeli bence. Bugün evler yıkılmadığı halde trafik kitlendi ve hatlar çöktü. Allah korusun büyük bir deprem de neler olacağını tahmin etmek zor değil.

Hocam İBB yapmış bir şey olursa vah artık belediyeye ne diyeyim. Ne olacağı bilinmez yorumlarından sonra rahatla geldiğim evde eski evim gibi endişelendim. Panik atağım var nasıl gider bilmiyorum :)

İBB denetlemişti, sağlam binalar lakin Kiptaş Konutları için fuhuş yuvaları olduğu dedikodusu dönüyor.
Dershanedeki arkadaşım sipariş götürürken kadınların çırılçıplak( İç çamaşırsız) şekilde kapıyı açtığını söylüyordu. Ne kadar doğru bilemem ama onun dışında da çevremdekilerden de aynı dönütleri aldım.
Onun dışında sıkıntısı yok gibi, ulaşım açısından da sorunlu değil.

İBB denetlemişti, sağlam binalar lakin Kiptaş Konutları için fuhuş yuvaları olduğu dedikodusu dönüyor.
Dershanedeki arkadaşım sipariş götürürken kadınların çırılçıplak( İç çamaşırsız) şekilde kapıyı açtığını söylüyordu. Ne kadar doğru bilemem ama onun dışında da çevremdekilerden de aynı dönütleri aldım.
Onun dışında sıkıntısı yok gibi, ulaşım açısından da sorunlu değil.
İçinde neler olduğu gram umurumda değil, yaşamak istiyorum :)