Makaleler
2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çatı katlarının kullanımıyla ilgili yeni bir imar düzenlemesi kabul etti. Bu değişiklikle, kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve kullanışsız çatı aralarının konut olarak değerlendirilebilmesi amaçlanıyor.

Düzenleme sayesinde:
  • Çatı katları bağımsız konutlara dönüştürülebilecek, böylece konut eksikliğine bir çözüm sunulacak.
  • Kaçak kullanımların önüne geçilecek, yapıların daha düzenli ve estetik hale gelmesi sağlanacak.
  • Yapı maliyetleri daha verimli kullanılacak, orta gelir grubuna yönelik konut üretimi desteklenecek.
Bu adım, hem kentsel dönüşümü hızlandırmayı hem de İstanbul'un yapı estetiğini iyileştirmeyi hedefliyor.

cati_kati_plan_2_2337096cd6.webp

cati_kati_plan_0797100df1.webp

cati_kati_plan_1_b9797580f2.webp

Sovyet mimarisinden oldukça etkilenen sıkıcı sokaklarımız daha renkli gözükebilir belki bu şık "çatı katlar" ile. Kötü bir getirisi olur mu ki?

Sovyet mimarisinden oldukça etkilenen sıkıcı sokaklarımız daha renkli gözükebilir belki bu şık "çatı katlar" ile. Kötü bir getirisi olur mu ki?

İçinde yaşayan dışında kimseye zararı olmaz o da zarar değil de hani konfor sıkıntısı diyelim sonuçta çatı katı. Normalde çatı katları dubleks vb. yöntemler ile kullanılıyor ya da direkt boş kalıyordu. Böylece en kötü binalarda fazladan 2 daire çıkacağı için kentsel dönüşüme girecek binaların maliyetleri azalacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çatı katlarının kullanımıyla ilgili yeni bir imar düzenlemesi kabul etti. Bu değişiklikle, kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve kullanışsız çatı aralarının konut olarak değerlendirilebilmesi amaçlanıyor.

Düzenleme sayesinde:
  • Çatı katları bağımsız konutlara dönüştürülebilecek, böylece konut eksikliğine bir çözüm sunulacak.
  • Kaçak kullanımların önüne geçilecek, yapıların daha düzenli ve estetik hale gelmesi sağlanacak.
  • Yapı maliyetleri daha verimli kullanılacak, orta gelir grubuna yönelik konut üretimi desteklenecek.
Bu adım, hem kentsel dönüşümü hızlandırmayı hem de İstanbul'un yapı estetiğini iyileştirmeyi hedefliyor.

Eki Görüntüle 145483

Eki Görüntüle 145484

Eki Görüntüle 145482
Bununla ilgili düşüncelerimi paylaşmak için konu açmayı düşünüyorum. Bence az çok hava katabilir konutlara.

Ayrıca çatı konutunun üstüne bir çatı konutu ve onun üzerine bir tane daha yapılırmı acaba😃.

Son düzenleme:
Ben ülkede konut eksikliği olduğunu sanmıyorum. Milyarder elemanlar yüzlerce binayı satın alıp boş bırakırken kiralarda sürünen yurttaşlar adına da ruhum daralıyor. Tıpkı İspanya'da olduğu gibi uzun süre kullanım dışı kalan daireler, konutlar evsizlerce sahiplenilebilmeli. Yahut direkt barınma hakkı olan bir mesele üzerinden ticaret dönmemeli, zenginlerin fazla mülküne el konulmalı.